Ur en utlandssvensk frilansfotografs synvinkel

En vardagshjälte

Inspirerade av den svenska trenden "plogging" (plocka och jogga) som Washington Post skrivit om nyligen, var vi några som drog på oss löpardojorna för att snygga till ett område. Det blev inte mycket löpande. Snabbt insåg vi att vi fick dra en soptunna med oss och bara ösa i och ett halvt kvarter blev plockat.

Oberörd av motionstrender har Bernard plockat skräp i åratal på sina promenader, utan att göra något väsen av det. Just nu kampanjar han för att införa pant på de små spritflaskor av plast som dräller omkring på gatorna, och kom gående med en säck av dem.

Inlagt 2018-06-23 15:03 | Läst 1414 ggr. | Permalink
Rapport från Stockholm: Sonens arbetsplats beslutade om att det var dags för plogging för hela personalen. De annars ganska snälla cheferna beordrade start i ottan. Samling och sen iväg!

Kamraterna joggade iväg och plockade lite, lite här och där. Sonen som städar grundligt då han städar kom jättelångt efter. Och det vart så mycket skräp att det inte fanns nånstans att göra av det.
Svar från MattiasL 2018-06-26 12:26
Tack för kommentaren Måns! Ja, jag kan tänka mig det. Intressant! Märkligt att det ska flyta omkring så mycket skräp...
Fint, mänskligt reportage. Sympatiskt.
Svar från MattiasL 2018-06-26 12:24
Tack Torbjörn! Ja, ibland när saker känns hopplöst, då är det gott att tänka på att det finns folk som Bernard, som i det tysta strävar efter att göra saker lite bättre.