Ur en utlandssvensk frilansfotografs synvinkel

Semester 1

Under hela mitt vuxna liv har ledighet och arbete varit flytande begrepp. Snarare än att vara ledig har jag växlat mellan olika jobb. När redaktionerna har haft lågsäsong och semesterstängt har jag hoppat in på ett vårdvikariat. I år blev första gången på femton år jag körde frilansjobb genom sommaren och tog ett par veckor ledigt. Det blev en intensiv och intressant juli månad, med foto-, skriv- och radiojobb. Sedan mot Köpenhamn för att möta min fru, som varit på konstnärsstipendium i Bulgarien. Jag är mycket tacksam mot den som uppfann laptopen. Satt och klippte radio på flygplatsen i Boston, och på Kastrup, tills Kim kom. Sedan var det strikt ledighet. Fotografiskt hade jag, tyckte jag, packat lätt. Ett Nikonhus, en shift-28 och en normalzoom. 

Sedan mot Sverige, och en kusins bröllop. När vi ändå var i Småland, for vi med mina föräldrar till Öland ett par dagar. 

Den gamla PC-28:an, som jag hastigt köpt inför ett arkitekturjobb, visade sig vara en toppenfin kompanjon. Liten, smidig, ganska lätt att fokusera. Jag fotograferar nästan alltid på fri hand, och det kanske verkar bakvänt, men det fungerar mycket fint även med denna. 28 mm har länge varit en bortglömd brännvidd, mellan 24 och 35, men den är inte alls dum. Ett billigt lyft för resebilder.

Inlagt 2017-09-02 00:00 | Läst 1138 ggr. | Permalink
Tvillingglasbilden är speciell och sticker ut på ett lyckat sätt!
Ett skiftobjektiv låter inte som ett litet semesterobjektiv precis ... Härliga bilder.
Tack! Jomen den är inte mycket större än de vanliga 28:orna :-)