I romanen om mitt liv och mina resor

Persongalleriet #72: Fler "suddiga" Riobilder i färg

Bilder från gatorna i Rio de Janeiros Ipanema och angränsande Copacabana. Tagna den 31/10 2013 och serveras denna gång i färg:

Sports Bar?

Ränder.

Viktigt budskap!

Slut för den här gången!

/Niklas

Inlagt 2014-03-16 08:32 | Läst 1734 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Mycket att se i Rio tydligen! Får nöja mig med att åka till Rom på tisdag!
Svar från niiiik 2014-03-16 10:38
Det blev en hel del gatufoto i alla fall. Med en intensitet som en av mina medresenärer beskrev som "frenetisk".
Rom är underbart och duger gott och mer därtill. Hade en dag där i somras.
Vad gäller Rio så är det mer svårt att sätta fingrarna på vad jag egentligen känner inför staden. Det var en upplevelse utöver det vanliga, men...det finns en del som skaver. Säkerheten - vi råkade inte ut för någonting, men alla berättelser om våldet gjorde oss lite väl försiktiga. Inte en känsla jag gillar. Det var heller inte speciellt bra mat i min smak, framför allt dåligt med variation. Det är några bitar som tar bort lite från helhetsupplevelsen.
Ha det bra i Rom! Ser mycket fram emot bilderna!
/Niklas
Nisse Larsson 2014-03-16 12:05
I Rom får man bara hålla undan för ficktjuvar. Annars safe city. Under 16 dar ska väl nåt fastna på bild hoppas jag!
Svar från niiiik 2014-03-16 12:23
16 dar, sedärja!
Hejsan! Rio de Janerio, är en fantastisk stad och och har och har under överskådlig tit alltid lockat besökare. Under min tid till sjöss, var jag där så regelbundet, att jag nästan kände mig hemtam. En intressant detalj ur gatulivet är att de hur taxibilarna har förändrats. Under början och mitten av -70talet så var det mest Vw-bubblor 1300 och 1500-hundramodellerna, som gick, som taxibilar. Passagerarstolen var urtagen och med litet god vilja så fick 3 personer plats i baksätet, varefter föraren stängde framdörren medelst ett rep eller rem från sin plats. Som litet grabb, bläddrade jag ofta i Nordisk Familjebok ,och beundrade bilden av Corcovado och Kristusstatyn. Jag lovade mig då , att om jag någon sin kommer till Rio så skulle jag besöka denna plats. En kväll före jul 1972 så gavs tillfälle. Jag och en annan maskinist tog taxi upp till statyn, ser var strax före jul, och stora granar hade byggt av lampor i olika färger som var placerade över hela staden. Statyn i belysning är magnifik
Svar från niiiik 2014-03-16 14:10
Hej Nils-Erik!
Tack för din långa intressanta inlägg! Kul att få höra lite från en riktig Rioveteran!
Jag har en bild på en gul gammal VW-bubbla som stod parkerad på vårt hotells gata. Ingen taxiskylt, men kanske var den taxi en gång i tiden. Rätt färg i alla fall. Har sparat bilden till ett allmänt Rioblogginlägg med lite detaljer och stadsvyer.
Ha det gott!
/Niklas