I romanen om mitt liv och mina resor

Persongalleriet #690: Castorama

Har drabbats av en del datorrelaterade problem under veckan. Bredbandet lade ner, det visade sig vara fiberkonvertern som gått sönder. Får vänta ytterligare en vecka innan Bredbandsbolaget kommer hit och byter ut den... Kör på mobilt bredband i mobilen som jag delar via wi-fi under tiden. Dyrt, men det funkar.

Sen kraschade en av hårddiskarna i min fotodator. Som tur var hade jag backat upp bra. Förlorade mycket lite av de nästan 3 TB bilder som låg på den disken. Men det tog en stund att återställa allt. Eller, inte riktigt allt. Det allra senaste jag hade fotat innan kraschen hade jag tappat, i alla fall råfilerna.

Lyckligtvis har jag en del jpegs kvar eftersom jag ville vara hyfsat snabb med att få ut dessa bilder på vår facebooksida. Dvs sidan för Riksfriidrottsgymnasiet i Umeå, där jag jobbat de senaste 26 åren. I dagens blogg visar jag ett urval av dessa bilder, som speglar den traditionella säsongsavslutningen för kastarna inom Svensk Friidrott. Inte bara kastarna förresten, många andra friidrottare brukar också delta i denna ofta avspända kastmångkamp och andra hjälpte till som funktionärer eller hejade på i publiken. Tävlingen gick av stapeln förra lördagen, den 17/9 2016.

Min kollega, kasttränaren Hans Källén, tävlar fortfarande en gång per år: på Castorama.

Släggkastaren Frida Bååth.

Spjut-Erik Olofsson

Jenny och Minna var publik.

Helena Karlsson sträcker måttbandet mot punkten för en korrekt mätning.

F.d. eleverna Ina Westin och Markus Johansson samspråkar.

Tor Lindberg i kulringen.

Längdhopparen Jens Wikström ser förvånansvärt proffsig ut under slägguppvärmningen!

Ha en trevlig helg, alla!

/Niklas

Inlagt 2016-09-24 13:30 | Läst 4685 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Snygga bilder på ett till synes trevligt event! Sista bilden ger verkligen en känsla av "fokus".
Svar från niiiik 2016-09-24 17:49
Tack så mycket, Micke! :-)
/Niklas