Litet naturligt från vår närmaste omgivning i Linnekullatrakten.

Försommar med högsommar.

Oj! Solskenet har verkligen vräkt ned i dag! 27 grader visade biltermometern när vi var på byn och handlade i förmiddags. Alldeles fantastiskt med full sommar i maj, måtte det bara inte sluta med att detta är den sommar vi får innan monsunregnen startar när skolorna slutar. Så blev det för några år sedan, och det var inte så kul.

Jag beslöt att byta till sommarnormalen på kameran när Amba och jag skulle på tur. Normalobjektivet för mig när sommar råder, det är Canon 70-300 L. Lagom till det mesta man kan råka ut för, men vida vyer är det förstås inte så bra till. Fixar inte bokskogsfondtapeter om man säger, men jag behöver ingen sådan så det gör inte så mycket.

Solsken som står som spön i backen är ju inte drömljus precis för fotografering, men det fick gå ändå. Strax innan vi kom fram till Linnekullavägen blev det en vy (!!) av slätten nedanför. Någon måste fixa grenverken där, ett vidvinkel hade inte varit till någon som helst nytta i gluggarna som finns.

På vägklyftans slänter har liljekonvaljerna börjat komma igång. Inte lätta att få bilder på! Några var ganska utslagna, men de bilderna blev så urusla att ni får nöja er med en av majs ljuva knoppar.

Nere vid E22:an vände vi och började knata hemåt till fika. Blomdoften från träd, buskar och fält var nästan tung, men underbar. Oerhört mycket ljuvligare än muslikdoften i Digitala Rummet.

Linnekullavägen försvinner in genom Hålet i Väggen till vår bokskogsdjungel. Ännu ser man en bit in, men snart sluter sig lövverket och då blir det ett svart hål där man inte ser ett dyft vad som döljer sig när man kommer en solig dag. Vägriktningen är åt söder, så solen bländar större delen av dagen. Försiktighet erfordras när man kommer med bil.

När vi knatat in genom Hålet i Väggen, passerat brevlådorna och stånkat i uppförsbacken en stund ser vi grannens hus. Det ligger ganska fint precis där vi ska lämna Linnekullavägen och svänga in på vår väg. Den har inget namn, så vi kallar den Vår väg. Passar ju bra för tillfället! ;-)

Längre fram på Vår väg finns en bit stengärde, där växer ormbunkar och annat intressant.

Väl hemma på tomten igen tittade vi på jordgubbsblom

och förgätmigej.

Som sagt, inget önskeljus för plåtande precis, men det fick gå ändå.

Det var inte önskeljus i går kväll heller, när vi fick besök. I skymningen kom en råget och letade godis på våran tomt. Det är inte ovanligt, hela vintern har rådjur kommit och käkat fågelfrö under fågelmatningen, men nu under ett par månader har det varit mer tunnsått med besök.

Hon håller på att lägga av vinterpälsen, mycket förståndigt! Och rund om magen är hon, ska det bli tvillingar? Hoppas att hon som vanligt kommer hit och visar upp dem i så fall!

Bilden är tagen med min vinternormal, Canon 100-400L, från ett av mina favoritgömslen, sovrummet.

Vi hörs!

Inlagt 2013-05-18 21:53 | Läst 1620 ggr. | Permalink
Härligt du haft det i dag vilket syns på dina bilder.

Jag tog en tur i trädgården för en stund sedan väntar nu på att se Robin. Har SVTplay också på skärmen.
Ha fin pingstdag på dig
Gun-Inger
Svar från aasaboe 2013-05-18 22:33
Tack Gun-Inger! Ja, det har varit en skön dag. Hoppas att sommaren blir så här, med lagom avbrott för bevattning ovanifrån.
Fina bilder fick du! Vi hade gott om rådjur i vår trädgård förra året, men en nedklippt häck gör att dom inte längre besöker vår kompost, och det är synd...
Ha en fin Söndag!
Svar från aasaboe 2013-05-19 10:38
Tack! Det är litet dubbelt med rådjuren, de är vackra men de käkar upp blomstren... Nåja, litet elände får man ta. ;-)
Ser ut att ha varit en riktigt fin dag det där.
Trevligt att liljekonvaljerna är på gång, de doftar så gott och en blomma jag alltid plockade till mors dag till min mamma..
Svar från aasaboe 2013-05-20 09:31
Det var härligt! Dagen efter, i går, vaknade vi till åska och dagen nöjde sig med 13 grader. Men vi har långt till höst än ;-)
Härlig utsikt däruppe :) Fina bilder! Allt gott
Svar från aasaboe 2013-05-20 09:32
Här i Skåne-Alperna får vi nöja oss med måttliga utsiktshöjder ;-)
För varje bild jag ser som du tagit så inser jag att man har en hel del o lära sig fortfarande...tack o lov för det...hur skulle jag annars kunna få till härliga stunder där du delar med dig av dina kunskaper och är bara så där allmänt sanslöst trevlig!
Svar från aasaboe 2013-05-25 21:38
Du ligger då sannerligen inte efter längre Peter! Det har hänt en massa sedan du "hittade sökaren" när vi var nere på ängen för ett år sedan! Och trevlighet har du själv alltid med dig i massor när vi träffas. Så vi kör väl på ;-)