Litet naturligt från vår närmaste omgivning i Linnekullatrakten.

Utterhanen ger honan present vid Naturum Vattenriket i Kristianstad.

Det är någonting speciellt med de där uttrarna vid Naturum Vattenriket i Kristianstad. Skånsk råkall vinter som kyler genom märg och ben lyckades inte hålla mig därifrån på fredagsmorgonen. En stund efter att jag kommit dit tyckte en av uttrarna att det var dags för litet publikfrieri.

Jag har undrat över uttrars uppvaktningsseder, kan det vara så att hanen ger honan små presenter? Bjuder på smaskiga små fiskmåltider? Vid ett tillfälle blev jag speciellt nyfiken på det, honan begav sig mot hanen som låg på isen och tycktes påkalla uppmärksamhet. Jag tog bilder på hennes väg dit och framkomsten, och tur var det! Hemma vid datorn kunde jag se att han fångat en fisk som han erbjöd henne, och hon tog nästan vördsamt emot den. Dessutom upptäckte jag ett presentöverlämnande litet tidigare som jag missat helt på plats.

Hanens uppvaktning med presenter till honan skedde på ganska stort avstånd, morgonsolen lyste på isen och allt ljus gjorde att uttrarna nästan blev silhuetter. Bildkvaliteten är inte den bästa, men de bilderna får hänga med här ändå. Det är fantastiskt att ha fått uppvaktningen på bild, liksom att hela uttergruppens morgonlek på isen kom med.

Det har varit fantastiska morgnar vid Naturum Vattenriket! Jag hoppas att det ska finnas möjlighet att återvända dit och se den nya omgången utterungar under sommaren och hösten.

Fler bilder finns i bildspel på min hemsida Linnekulla.se.

Simma lugnt!

Inlagt 2016-02-20 11:18 | Läst 1529 ggr. | Permalink
Synnerligen trevligt! Flera fina bilder här tycker jag! Ser fram mot fler framöver..
Hälsn!
Mycket fina bilder. Inte dåligt med fyra uttrar.
Sten
Mycket trevliga naturbilder.
Wow, verkligen kul att få ta del av! Jag önskar verkligen att jag bodde närmare.
Hälsningar Lena
Tack ska ni ha allihop!