Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Kreta del 8: Morgon bland fåglar, insekter och växter

Hej!

Detta blir min sista blogg om semestern på Kreta. Jag hoppas få tillfälle att utforska ön lite mer i framtiden.

Mina sista morgonvandringar gick från Agia Apostoli, längs stranden gick jag mot Chania.

En liten insekt vid stor och hög utblommad växt.

En elenorafalk patrullerar stranden efter byten. Hade ett par några mornar. De häckar på en ö strax intill som heter Theodori. Ingen bra bild men det gick snabbt och var ganska mörkt.

En vanlig turkduva, ett tänkbart byte för elenorafalkarna. De har senarelagt sin häckning och kläcker sina ungar lagom till att fågelflyttningen från våra trakter når medelhavet. På många små öar i Medelhavet möts flyttfåglarna av en armada falkar som tar 100.000-tals  trötta småfåglar ute över havet.

Det känns mer okej än t.ex nöjesjakten som pågår på öar som Malta.

En av de vanligare fåglarna, en sammetshätta. En mycket skulkig fågel(svår att få syn på). Här en hane.

En honfärgad fågel, troligen en ungfågel.

På italienska heter fågeln Occiocotto, vilket betyder det kokta ögat. Fångade ganska många för ringmärkning på ön Capri i början av 90-talet.

Det fanns lite "mysiga"spindlar med håriga ben bland snåren.

En fin gräshoppa, orädd. På Capri fångade vi ibland en art som hette Egyptisk vandringsgräshoppa(om jag minns rätt). Rätt imponerande att de hade flygit minst 30 mil över Medelhavet, givetvis med hjälp av vinden men rätt coolt ändå.

En uttorkad blomma kan vara vacker!

En sista bild på Kreta....suck jag vill tillbaka!!

Tack för alla kommentarer jag fått under resans gång!

Väl mött i nästa blogg!

Daniel

 

 

Inlagt 2011-11-03 23:06 | Läst 6460 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Gräshopporna, syrsorna etc verkar rätt orädda. Din sort här ser inte ut att vara samma som jag fångade i Turkiet nyligen. Vore kul att veta vilken art mitt exemplar tillhör. http://www.fotosidan.se/blogs/rhelena/index.htm?date=2011-10-01

Kollade info om vandringsgräshoppor nu när du nämnde dem.Intressant! http://sv.wikipedia.org/wiki/Vandringsgr%C3%A4shoppor
Svar från Daniel Steen 2011-11-25 15:34
Hej Rauni!

Har visst glömt att svara, sorry!

Jag fotade min gräshoppa med ett 70-200 tele så jag var inte så nära som du var. Jag har tyvärr ingen koll på dessa arter, e lite bättre på fåglar.

Ha en trevlig advent!

Mvh, Daniel