The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2999 / Att dana sin karaktär! Eller Zen och konsten att sitta overksam!

I dagens samhälle omges vi av det mesta i mängder! Det är mängder av mat, av nöjen och av prylar! Att kunna välja vad som är nödvändigt är ofta svårt, utan man tar allt för säkerhets skull! Och om man inte hänger med i det här, så blir man sedd som litet underlig och även hotfull!

Men man kan faktiskt träna sin återhållsamhet, och dana sin karaktär alltså! Och det kan ske även när man besöker platser där alla nöjen eller alla prylar finns!

Som att gå i kloster på nå't sätt, man sätter en mur mellan sig och verkligheten! Kineserna kallar det att ta kuan, en upphöjd position. Man är i ett större perspektiv liksom, där man inte frestas av det lilla, eller av några nya eller världsliga  saker! De e som tjuren Ferdinand, hur man än hetsar honom, föredrar han att bara att sitta och njuta och titta och dofta på blommorna!

Ni har säkert redan fattat att jag skall gå på LP Auktionen i morgon! : )
Och inte bjuda på något! : (

.

Annars e allt som vanligt! Jagade Roffe med soppsleven igen på eftermiddagen! Å inte en droppe pink släppte han ifrån sig på sleven! Senare när vi va ute och gick på en gångväg, utan soppslev, pinkade han litervis på alla stolpar han såg!


/Bengan

Ps. Och har hittat en tänkbar anomali på en grej i LP katalogen...
Skall bli intressant att titta på grejen i verkligheten och se om det stämmer! :)

.

Inlagt 2015-10-16 20:36 | Läst 1485 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Roffe (släthårig foxterrier?) påminner om vår Rillo (strävhårig dito). Som någon sa: - Mycket hund för pengarna!
Svar från Benganbus 2015-10-16 22:36
Roffe e en Skånsk Terrier!
Eller Råttehund!
Eller Dansk/Svensk Gårdshund!
Och kallas Roffe (eller Rollo ) efter den Dansk/Svenska Viking som härjade i Frankrike och fick en förläning för att hålla sig lugn, en förläning som nu kallas för Normandie! :)
Roffe blir också ibland hetsig när har ser vissa hanhundar och harar och lemlar och sån't!
Annars en han en Ferdinandhund! :)
Å mycket hund för pengarna här med!
Å när han har tråkigt, så bär han ut alla skor han hittar! ;) :)
/B
Jag är kan ibland tycka att det kanske är bra att inte ha obegränsat med pengar - för då skulle man ju få ångest över att man inte hann med att använda dom: åka till fjärran länder, våndas inför om man ska köpa merca eller bmw, eller båda.. Man kanske skulle missa någon upplevelse om man inte åkte till Afrika o.s.v.

Läste någonstans att man mår bäst om man tar tillvara på det man har för stunden, om man kan uppskatta små saker i tillvaron. Mycket av det bästa är ju faktiskt gratis. T.ex. kärlek om man får uppleva det. Naturen är också gratis om man vill gå ut och fotografera i den...

Det är nog inte bara en yttring av: "surt sa räven" (om man nu inte är rik). En annan undersökning om folk som vunnit pengar på lotteri gav vid handen att lyckan varade några månader, sedan kände de sig som förut (om man inte lyckats göra av med alla pengar vill säga).

Man blir inte lyckligare i längden av att ha mycket pengar, men brist på pengar till vardagens nödvändigheter kan göra en olycklig naturligtvis.

Jag känner samhörighet med tjuren Ferdinand ibland.

/Tomas
Gillar inte kameror men gillar Roffe så jag har enbart kikat på honom.
Ge han en extra kram.
Gun-Inger