The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3682 / Åter efter Loppisen och med många trevliga och intressanta samtal i åtanke!



Att stå, Ok, jag kunde sitta en liten stund då och då, i sex timmar och svara på frågor och sälja prylar tar på krafterna! Jag hann i alla fall köpa en kaffe och en kanelbulle, men fick ta det stående på "arbetsplatsen"!  Nytt för i år va att man släppte in några köpare innan öppning, det märkte jag först när en man från ett östland plockade bland mina knappt uppackade grejer och sa att han hade pengar, och visade en rulle sedlar! :)

Och efter öppnandet så rann prylarna iväg ganska bra, sökare, motljusskydd, objektiv och nå'n M Leica! De va nästan bara ungdomar som handlade!  Med Swish! ;) Men Swish funkar ju bra på min gamla Nokia från 2003, så det va inga problem!

Kände igen en uppköpare från förra loppisen, tror han va från ett tysk kameraauktionsfirma! Förra gången kom han fem minuter före 15.00 och lade upp en bunt Eurosedlar på bordet och pekade på några saker jag hade kvar! Den här gången va han tidigt och väldigt ivrig på några saker som jag knappt hade packat upp, "How much?"  Jag svarade och han sa, "Too much!" Ok sa jag!
Men han kom åter efter en timme, men han tyckte fortfarande de va för dyrt, och då han talade i Euro så sa jag att det blir för krångligt med Euro, jag måste ju gå till banken! Ok sa han och gick! Efter ett tag så va han tillbaka och sa att han hade växlat till SEK! :) Då förstod jag att han va sehr intresserad av grejerna! ;)

Och så va det många andra trevliga samtal, både med kunder och fotovänner! Allt från DN fotografer till LP Fotovänner! Hade även ett längre samtal med en annan Fujifotograf som också kör äldre analoga objektiv på sin Fuji! Kul med likasinnade nördar!

Å så va den här loppisen slut! Så tack Mattia och medhjälpare! Allt funkade mycket bra som vanligt! Å de va mer folk än förra gången! Å de va mycket bra kanelbullar till kaffet även den här gången!

Och efter fyra loppisar så har jag inte så mycket kvar i kameraskåpet!
Utom det absolut nödvändigaste såklart! ;)

/Bengan

Inlagt 2017-03-26 12:33 | Läst 1618 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver