The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6611 // Det har varit en del resande, som någon sa i en Isländsk saga! Och så Leica och färgfilm!

Kamera för svartvit film!

Och vad gäller resande, så skall det bli mera, nästa Gotland! Och att fota, just nu med färgfilm, där det tar tid numera! Dels då jag fotar mer försiktigt när det gäller film, det blir så med riktigt fotografi, den går långsammare, och så tar det tid att få färgfilmen framkallad! Jag kommer ihåg för några år sedan då det fanns färgfilmsframkallare i varje varuhus! Man betalade för framkallning och fick 36 fria kopior och en Extra film, så tror jag det va!  :) Tills någon annan vet bättre! Numera har jag ett framkallningslabb i Södertälje! Lämnar filmen en gång i veckan, torsdagar, men då vi varit bortresta, så har jag missat några torsdagar!
Men det går bra ändå! Det är inte bara fotandet som blir mer eftertänksamt, utan även framkallandet! ;)
Hur det nu går till! ;)

Vad gäller min Leica M6, så har jag haft den i 34 år nu, om jag räknat rätt! Den enda reparationen som gjorts på kameran de va på tidsratten nyligen, tidsratten som började gå för lätt! Leica ville ha sex månaders väntetid för att göra det, Jonas i Sundbyberg fixade det på någon dag! :)
Och skall nog sätta in en svartvit rulle i M4:an! Så jag har litet att pyssla med under färgfilmsfotandet!

Annars allt väl! Läser litet fornhistoria just nu som skall omsättar i verkligheten på Fjäle ängar på Gotland! Det här med Klimatkatastrofen år 536 har inte ännu gått fram helt hos samtliga! Det finns en del Gotlandsinfo som inte är uppdaterad! :)

Och så har vi haft sällskap av Sessan i nästan fjorton dagar nu! (Sessans Matte och Husse e i Nepal)

Som någon sagt, Slow Photography är inne just nu!

/Bengan

Inlagt 2024-04-20 22:41 | Läst 761 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Bengt.
Jag minns det så här när jag fotograferade Dias. I början levererade jag filmen till fotohandlaren, men senare skickade jag filmen själv till antingen Kodak eller Agfa. Sedan kom de framkallade diabilderna tillbaka tillsammans med en ny film. Först monterade jag dem själv i ramar, men senare lät jag montera dem i glasfria ramar från Kodak.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag ska försöka härma mitt tidigare sätt att fotografera.

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/roskilde-bloggen-2848-the-legend-och.htm