The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6625 // On The Road igen! Vad annars? :)

Snart e vi på väg igen! Spännande! Vi får se om det blir ett besök i fotobutiken i Ljusdal, eller/och ett nytt besök runt gravhögen i Hög, och kanske kan jag få besöka Forsa Folkhögskola och prata med en av fotolärarna där!
Här är fotolinjen i Forsa Folkhögskola!

För övrigt så planerar jag för Gnesta-Planket sista lördagen i Juli, som vanligt, men först en resa till Gotland, och en resa till Finland!
Och kanske till Grövelsjön...! Kanske efter Gnesta-Planket! Visst e det ett lyxliv som pensionär! Även om upplevelseresorna inte blir jorden runt precis! :)

/Bengan

Ps. Ny rulle utgången färgfilm insatt i Leica M6! (Har kanske sagt det förut)

Inlagt 2024-05-02 08:26 | Läst 1105 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Bengt.
Jag var precis på väg att skriva samma sak som rubriken på mitt blogginlägg igår. Det var första gången jag var "On the Road again" på länge.
Ha kul med alla dina pensionärssatsningar :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik
En Leica M3 på GANT-reklamen - glädjer mig! För övrigt håller han Leican i ett vant och korrekt grepp - förvånar mig i sammanhanget!

Så, det blir Bengt vittfarne i österled denna sommar. Skulle ni behöva en eller ett par övernattningar på Åland, så står det en stockstuga på 70 kvadratmeter för det mesta tom.
Stefan Åhbeck 2024-05-02 14:30
Generöst, Peter! *tumme upp*.
Vad gäller greppet på M3:an så tänker jag att bilden kanske är tagen av ett proffs gammalt nog att kunna instruera modellen. Men ser ju tyvärr skräckexempel i filmer där man inte fått till det…
syntax 2024-05-02 15:01
Ja, det har du rätt i! Jag har fått skratta många gånger: Spelfilm föreställande 1930-talet - och snubbe med Leica med 3,5 på objektivet och mycket låg filmkänslighet. Så trycker han av så att kameran flyttar sig nedåt en våning.
Det blev nog bild - säkert... :-D
På Gotland har ju Klintehamn varit nere för räkning som tätort men har börjat segla upp som secondhand-Mecka. Gamla järnaffären jättefint restaurerad och genomtänkt sortiment, en hel del fina grejer. Sammantaget 5 - 6 ställen. Och så har vi Warfsholms kondis med jättegott kaffebröd (inte gratis alls) och det går att fika på COOP och äta lunch på Hamnbaren, helt OK och väl det.

Länk som jag kunde läsa med schibstedtlösenordet.

https://helagotland.se/story-nyheter/klintehamn/artikel/klintehamn-fran-kris-till-nytt-second-hand-mecka/jv48nk7j
Får man vara nyfiken och fråga vart i Finland ni är på väg?

Tommy S.
Svar från Benganbus 2024-05-03 10:04
Den här gången blir det från Åbo och upp längst kusten! /B
Ha så bra i Hälsingland och det är klart att du ska besöka Forsa fhs. Hälsa Jocke Brolin från mig!
Svar från Benganbus 2024-05-03 10:06
Tack! Skall hälsa Jocke från dig! :)
/B
Ha så bra i Hälsingland och det är klart att du ska besöka Forsa fhs. Hälsa Jocke Brolin från mig!