The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 712 / Minnet förbleknar snabbt....

 

 

I helgen var det en del att göra, å på sätt och vis är nog det mesta man gör konstnärligt på något sätt! Så jag var verksam i en annan konstart än foto under söndagen, "Zen och konsten att..." ;)

Jag högg ingen ved förra sommaren, vi hade så mycket huggen ved att det räckte två vintrar, men nu är det dags att hugga igen. Och traven med ohuggen ved såg litet gisten och mörk ut, men när jag klyver veden, då ser jag att det är rätt läge för huggning! Det doftar även litet terpentin liksom...
Det är väl det här man kallar tjärved!?


Hur som helst, den här veden är nästan torr redan nu, och får den ligga och torka i solen på solsidan, så blir det brännbart, jag lovar!  Jag brukar bara behöva skramla med tändsticksasken framför vedspisen, så tänder veden inne i spisen! ;)

Och det kändes bra att ställa upp huggkubben, ta fram klyvyxan och börja känna sig för. Det gäller att låta yxan och tyngden på yxan göra jobbet! Och det tog en stund innan jag hittade känslan igen. Men efter nå'n halvtimme så började det kännas bekant!
Zen och konsten att hugga ved liksom! :)

Sedan är det alltid bra med rådgivare! Min rådgivare e min fru. Hon säger efter en stund, när jag tycker det börjar att flyta på bra, "skall du inte nöja dig för idag du vet ju att den här rörelsen är litet ovanlig för dig?"
Förstår inte riktigt vad hon menar, men jag avslutade i alla fall...

 




Men idag på morgonen, förstår jag mycket, mycket bättre! :) 

De va ju två år se'n sist jag specialtränade överkroppen på det här sättet! ;)
Mao, jag är ganska stel i dag!

Det är tur man har en bra rådgivare! ;)

 

 

För övrigt hittade jag en intressant bild i söndagens DN.

 

En litet poetisk beskrivning av det hela!

 

 

I dag skall jag plocka ned bilderna från Biblioteket i Gnesta, fixa litet med bilen, köra litet brännboll med Roffe, (han har inte vaknat riktigt än. 07. 59) städa och handla!

Och vädret är fint, så vad kan man mer begära!

/Bengan

 

Ps. Och projektet fortsätter! :)

 

 

 

Inlagt 2010-05-03 08:00 | Läst 4245 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Den där David Sundberg är en hejare på ljudlådor med strängar. Med all rätt så är hans instrument mycket eftertraktade. Jag har inte varit i hans nya lokaler, med den gamla va väldigt spartansk. Den låg i ett garage på en villatomt och det var minst sagt trångt. Men som en sann hantverkare så brinner han för det han gör och det märks på slutprodukten. Något för alla som skapar att ta efter.
Bra rådgivare ska man vara rädd om!
Det gäller att lyssna på sina rådgivare
Vad gäller omgiven av rådgivare,
va det inte nå't med Julius Caesar...!? ;)
B)
Min vedhandlare sa att veden värmer tre gånger: Först när man hugger den, sedan när man bär in den i vedboden och till sist när man eldar den. (Men för mig blir det bara två gånger.)
Jag fastnade också för bilden i DN.
/John-Erik