** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1320 / What is wrong with the real world?

 

 

 

A window on the world....

 


Jag var i sta'n igår och träffade vänner, det är trevligt, inspirerande och så får man alltid lära sig nya spännande saker. Jag gillar att träffa människor! Men missförstå mig inte, jag är ingen festprisse precis, utan jag gillar det litet mer vardagliga träffandet av människor, man stämmer av leget liksom, samtalar, och hittar snabbt nå't trevligt eller intressant att samtala om eller att fnittra om...

Men jag gillar även att ha min egen tid liksom, att kunna sitta och titta ut genom ett fönster, tex på tåg, eller på ett kafe, eller hemma, och reflektera över det jag ser i lugn och ro, eller bara fundera på om det kanske är en omräkning Pg vad gäller Standardmodellen om man inte hittar nå't intressant väldigt snart hos CERN, och ibland när det ringer på telefon, så svarar jag inte, för jag har inte lust att svara, för "jag tänker!" :) ;)

Men jag ser också att grannens Tv står på hela dagen, och när jag är ute med Roffe så kommer det ofta en människa med iphonen framför sig, och när man står i kassan och skall betala i en butik, så kan personen samtidigt tala i telefon, och när man är ute och går med barnvagnen så talar man ofta i telefon under tiden man drar vagnen och i går när jag åkte pendeltåg, så satt, inte alla såklart, men väldigt många och läste av sina telefoner, eller tittade på något intressant program.....

 

 

Darth Vader


När får de här människorna ledigt tänker jag? Dom sitter säkert och talar i telefon på jobbet, tittar på bilder på jobbet, tittar på internet på jobbet och så måste dom göra det även på fritiden!?
Dom får nog aldrig tänka sina egna tankar färdigt liksom!

Å när skall dom här stackars människorna få lugn och ro för att hinna upptäcka och få njuta av den riktiga världen?

Eller är det här den riktiga världen? Det som händer på Tv, på facebook, i telefonen....!?


/Bengan

 

 

behind sunglasses...?

 

http://www.youtube.com/watch?v=xFhn_GUAhGU&feature=related

 

 

 

Inlagt 2011-11-17 08:30 | Läst 2728 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Verkligheten som vi minns den kommer aldrig tillbaka. Men jag vet att det finns en motrörelse bland ungdomar. Det är en motrörelse som vägrar mobiltelefoner, tv-spel, datorer osv och som inte vill inordna sig i dagens tekniksamhälle. De lyssnar bland annat på vinylskivor, skriver brev och fotograferar givetvis med analoga kameror, enligt mitt sätt att se det är de på rätt väg :)
//Chasid
syntax 2011-11-17 09:21
Nå - verkligheten lär ju vara kvar precis som tidigare, vare sig vi tittar på den eller inte. Var det inte Georg Orwell som skrev om människor som satt helt avskärmade och glodde på sina nöjesmaskiner som dom hade i knät? På 1960-talet verkade något sådant som en helt osannolik framtidsvision. Så stolligt kan det väl aldrig bli - men det kunde det alltså.
Bra när ungdomar reagerar på en befängd livshållning!
Kommer att tänka på "The Truman show", men Jim Carrey...
Motrörelser kommer nog alltid att finnas, men de drunknar oftast i den stora massan.

/Filmanvändare som stundom, med glädje, även lägger vinyl på svarven.
Svar från Benganbus 2011-11-17 20:56
Motrörelserna kommer nog att vara små...
Men liten tuva...! ;)
/B
Vi lever alla i var våra egna universum, det vi kallar verkligheten är de fläckar där några universa överlappar. Konsten att vara människa är att försöka få det ganska ok i sin bubbla, eventuellt att låta den överlappa med andras bubblor.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Benganbus 2011-11-17 11:40
Å vissa, kalla det våra nutida gudar, eller nå't annat, vill såklart att vi skall vara i deras universa mest hela tiden! ;)
/B
Du bör spendera din tillvaro i marknaden och spendera!! Då är du nyttig!
Tänk inte för det är gratis!
Mvh
Bob
Svar från Benganbus 2011-11-17 20:55
Lågkonsumenter måste anses som en samhällsfara framöver! ;)
Man kanske skall inrätta konsumtionsträningsläger för sådana!? :)
B)
Standardmodellens eventuella sammanbrott öppnar upp för många möjliga världar. Kanske fler varianter på kosmos än det totala antalet atomer i "vårt" universum... den akuta frågan gäller då som nu, empirin.
/H
Svar från Benganbus 2011-11-17 20:50
Det börjar bli kul det här! ;) Om man inte hittar Higgs boson alltså...
Se' er'e väl bara strängteorin med elva dimensioner kvar?
Då blir det nog ännu knepigare! För strängar e små! Väldans små!
Om man skulle försöka sig på att hitta nå'n av dom! :)
B)