Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3753 / Mattelektion!

Roffe e vaken på det mesta! Han fattar bra, tex när man säger att nu skall vi gå ut, bara vi hittar din sele! Då kutar han runt och kollar tills han hittar selen! För det e ofta han som lagt den någonstans! Och på morgonen när vi skall åka iväg med bilen, så säger jag lågt, han hör bra också, kom nu vi skall åka i väg med bilen! Men de e klart, någon liten runda på tomten måste han göra innan han går in i bilen, men han rör sig hela tiden i en storcirkel mot den öppna bildörren, man kanske kan kalla det för en hundkurva, under tiden så nosar han, morrar och släpper en liten pink!

Jag har frågat nå'n gång varför det tar så lång tid innan han e på plats i bilen! Vad e problemet, frågade han, brinner det?

Man får se det positivt, han har i alla fall ett bra långminne! Och bra hörsel har han också som sagt! När jag viskar, vill du ha godis, så hör han det på ett femtiotals meters håll hur lätt som helst! :)

Och i går kväll va det mattelektion med Matte! Roffe gillar att räkna! Räkna godis alltså! Nu e det här på grundskolenivå, Roffe har nyss lärt sig skilja på en och två godisbitar! Men är ganska säker på det nu, så nu vankas siffran tre godisbitar snart!

Vad gäller annat, tex Trump, jag tror han har en diagnos, en sån en så'n där bokstavs ni vet!
Men det e inget problem numera, det går att medicinera!

.

Annars inga nyheter! Allt e som vanligt i Sverige!

Å sommaren e här! Ett tag i alla fall!
Carpe då liksom
/Bengan

Ps. Man kan ju testa sig själv på nätet numera! Den här bloggen e en så'n test! Orkar ni läsa igenom bloggen, och fundera litet på innehållet, så behöver ni sannolikt inte medicinera! ;)

Postat 2017-05-18 08:52 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3752 / En bild som talar till oss! Försök till bildtolkning alltså!Läste några artiklar idag i DN som vanligt på morgonen, och tittade även på en bild! En ganska säregen bild, om man så vill, men bra bild! Jag har ju sett några bilder genom åren, och tycker faktiskt den här bilden är bra! Det är en bra komposition, som även hjälper till att tolka budskapet! Jag tycker man ser de saker som fotografen eller bildväljaren vill att man skall se! Ett möte mellan viktiga personer! Andre mannen från vänster verkar även ha en nyckelroll genom sin placering i bilden! (Det verkar som om det mesta rör sig runt honom, eller att han i alla fall e mycket viktig)  Som sagt, en bra komposition, och sannolikt inte ett slumpskott, som vi själva kan råka ut för ibland!

Bilden är tagen inne i något som kallas det ovala rummet i Vita huset av en fotograf från det Ryska utrikesministeriet/AFP! Och det Ryska utrikesministeriets bild inifrån det ovala rummet i Vita huset, verkar vara den enda bilden från det här tillfället!

Vi som varit med några år, upplever nog nya och ganska underliga tider!
Men försök ändå att ha en bra dag!
/Bengan

Postat 2017-05-17 08:25 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3751 / Kul det här med retrobilder tagna med ett retroobjektiv! ;)Men Ok, man kan ju såklart göra "gamla bilder" eller retrobilder i Photoshop också, men jag kör med gamla objektiv på min digitalkamera i stället! Även om någon då och då tycker det e onödigt att köra gamla objektiv när det finns så fina nya! ;)

.Visade en 1960-talskamera i förra bloggen, med ett likadant objektiv! Här e en bildrepris! Kameran e en Canon VI-T (T som i trigger) med ett retroobjektiv! Å vilka kameror Canon gjorde på den tiden! :)

.


Jag hade visserligen en "bättre" optik på kameran från 1960-talet, för den va svart! Den svarta e mer värdefull hos samlare, men jag ingen samlare, jag e användare, å jag använder mina samlargrejer!  :)

/Bengan

Ps. Även kameran va svart på den här sista bilden....  suck..
Å så känns det ganska onödigt att berätta att jag hade en svart Leicavit på den här ett tag...  ;)


Postat 2017-05-16 18:17 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3750 / Den bild du tog i går e ju gammal! :)


Eller var skall man sätta gränsen för gamla bilder? Efter en sekund, eller tjugo år? Hittade i alla fall en del äldre bilder nyss, över en sekund gamla alltså! ;) Å tiden går fortare än vad man tror! Eller fortare än man törs erkänna! ;) Så håll till godo med några gamla bilder! Tidigt 1960-tal!

Bilden här ovan är ett försöksheat på 100 meter! Jag hade redan sprungit, kom se'n trea i finalen och fick ett salladsbestick i pris, ett salladsbestick som jag fortfarande har kvar! De va kvalitet på grejerna förr! ;)

.

Götgatan!

.

Här hade jag hittat en firma på Birgerjarlsgatan som importerade ljusstark japansk optik! Är inte säker, men det kan ha varit Zunow 1,1/50 mm som jag testar här på min M Leica!

.

Något år senare, kan ha varit 1963, så köpte jag den här kamerautrustningen i en fotobutik som låg på Hamngatan på utsidan av på NK-huset!

.

Här e en mycket yngre bild, bara trettio år gammal! Bilden e tagen i varmkorvkön på Torekällberget i Södertälje! Fri hand i mycket dåligt ljus, M Leica, 35 mm och dia! Å ni ungdomar vet väl inte vem det är! :)

Så vare med det!

/Bengan


Postat 2017-05-16 10:30 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3749 / "Nu står hon där och tittar...."

"....Svenska Akademins ständiga sekreterare, nu står hon där och tittar igen. Hon kan inte förklara varför...."  

(Sara Danius har sett bilder av August Sander igen. Artikel i dagens DN)) 

/Bengan

Postat 2017-05-14 18:04 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 752 Nästa 
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt