Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3718 / Mera automatkamera! Kvällsfoto i Gnesta!

Mera enhandsfoto också! Jag har Roffe i koppel i vänsterhanden och kameran i den högra! Så de e bara å sikta å trycka av!
.

Här e utsikt bort mot kyrkan med regionaltåg, pendeltågsstationen och parkering här nedanför! Jag står i en trappa och fotar! Trappan går dit ner!

.

Och här e det fotat åt andra hållet, från det håll vi kom alltså! Hit e det c:a fem minuter hemifrån! Lagom kvällspromenad för sista turen med Roffe!

God natt!
/Bengan

Postat 2017-04-22 22:22 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3717 / Fotat med automatkamera! :)

Det mesta går ju automatiskt numera, så man slipper göra så mycket själv! Ibland e det praktiskt också! Som nyss när jag va ute med Roffe! Hade Roffe i koppel med vänsterhanden och kameran hänger runt halsen, då e det bara att ta tag i kameran med högerhanden, och med autofokus, auto-ISO så e det bara att sikta och trycka av!

För övrigt så blev det samma runda som i går kväll! Roffe ville ha det så! De va intressanta dofter på ett ställe som han inte va riktig klar över och ville kolla det spåret litet mera sa han! Vadå för spår? Har han läs Leif GW nyligen? Å jag vet nog va det va för spår, det va en tik som hade gått där, men det sa jag inget om!

Å det va blåsigt på "Tundran" idag, men vad gör man inte! ;)

/Bengan

Ps. Vad gäller den aviserade avstängningen av vattnet 07.00, så rinner det ännu i kranen 12.00, å det e väl bra på nå't sätt! Men nu har man börjat gräva nere på gatan och står och fikar via thermos på avspärrningarna, så det e nog saker Pg! ;)

Postat 2017-04-22 12:04 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3716 / I vänta på Godot, eller att datorn skall komma igång ordentligt ;) och att vattnet skall stängas av!

We’re waiting....

Godot alltså!

I bland blir det mycket på en gång, idag va det tidig uppstigning för att vattnet skall stängas av då man skall byta en ventil i nån huvudledning nere på sta'n! Så det blev en dusch innan morgonfikat och upptappning av vatten i några hinkar och behållare för dagens vattenbehov!

.Men det här berör inte den här unge mannen! Å det här är ingen ovanlig sovställning om nå'n tror det! Jag kommer att tänka på filmen Gravity! ;)

.Å det blev en se'n sistarunda med Roffe i går! Regnskurar ställde till det! Idag tar vi det litet lugnare, det blir nog bara nå'n mil högst!

.

Å snart e det Gnesta-planket igen! Lördagen den 29:e juli!
Även med öppet plank och kameraloppis!

.

Annars e det som vanlig, mycket onödiga objektiv Pg! Å här e de grejer som behövs för att använda Harry Zöllners Biometar på Fuji X-E1! :)

"Tänk att folk inte kan lära sig att hänga med i utvecklingen, utan håller på att krångla till det med gamla saker!"
 

Men tänk så här i stället, de flesta normala svenskar e ändå mycket ordningssamma och hänger på i det senaste som presenteras, gäller såklart även i fotografi! Vi är nog ett av de mesta ordningssamma och medhängande folken i världen! Det e väl bättre saker att fundera på glädjas åt! ;) :)

Och ännu så funkar vattnet...?
Måste nog ringa och klaga!!
Men först en påtår! ;)

/Bengan

Ps. Det här med att datorn skall komma igång! Min XP tar litet tid på sig att räkna in alla de grejer som skall var med! Å på Fotosidan e det saker som tex sdk. steamrail.com,  ajax. googleapis. com,  produktion. selectmedia asia. typ! Min XP e noggrann liksom! ;)

Postat 2017-04-22 08:50 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3715 / Backträningen avklarad!

Roffe tar en liten lur i solen efter morgonträningen! (Jpeg rakt ut ur X-E1:an med Biometar)

Det va dåligt tempo i början på träningsturen för vi träffade en trevlig stavgångare, och de e klart man stannar och pratar! Han hade haft en stroke, berättade han, och nu va motion det viktigaste!

Se'n gick Roffe och jag vidare mot backarna! De e två backar, först en liten uppvärmningsbacke, och se'n en brantare som kan ta musten ur en, beroende på tempo! Se'n åter, och då blir det bara en backe på slutet som e pulshöjande!

Se'n va jag tvungen att åka och fylla på litet kolhydrater på Humbles bageri! Så det blev en mazarin till påtåren! Å de e en riktig mazarin! Dom mazariner man köper i matvarubutikerna har ofta två förpackningar! Först plastpåsekartongen runt själva mazarinen! Se'n e skalet på mazarinen som en egen liten hårdförpackning! Men det e billigt! ;)

Nu en se'n lunch,
om jag inte skall lägga mig på soffan ett litet ögonblick  och läsa DN ett varv till....  ;)

/Bengan

Postat 2017-04-21 13:48 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3714 / Så där ja, nu e det bara upploppet kvar!Roffe och jag tar ofta en litet lägre runda, och då i ett litet högre tempo! Jag behöver det! I går tog vi en runda norr om samhället! Rundan tar en knapp timme i bra tempo, men då måste jag få med Roffe i tempot, och det går ofta bra! Vi tar några lättare kortpauser där Roffe får nosa och skvätta litet innan vi kör vidare!
Och här e upploppet! Bilen syns i fjärran!

Idag backträning!

/Bengan


Postat 2017-04-21 09:48 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 745 Nästa 

Skriver om

  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt