The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1508 / Jag skulle sett Venedig för tjugotvå år sedan, nu känns det försent.

 

 

 

 

 

 

Våra kläder på tork. 

 


När vi va i talien för en tjugotvå år sedan hade vi planer på att ta tåget till Venedig över dagen, men det kom annat emellan.  När vi var nära Venedig för fem år sedan och även för tre år sedan så hade vi planer att ta en dagstur till Venedig, men det kom annat emellan. Men några vi kände åkte i alla fall till Venedig över dagen, och när dom kom tillbaka frågade vi, "Hur va det?"
"Mycket turister" sa dom, "men visst va det intressant, men det kostade mycket pengar att äta och att fika och så va det köer till allt, och som sagt, mycket folk , dyrt och mycket tingeltangel, men nu har vi varit där i alla fall".

Jag hörde mellan raderna på nå't sätt att det nog va synd att vi inte tog chansen att åka till Venedig för tjugotvå år sedan. Min tanke den gången var bla att besöka Harry's bar, men nu känns det inte lika intressant längre, för nu verkar det vara ganska sent för Venedig.

/Bengan


Ps. Ni som vill läsa litet mer om Venedig, kan läsa en artikel av Slavenka Drakulic i söndagens DN, "Europa dör i Venedigs turistflod men uppstår i Baris flyktingströmmar"

 

 

Siena..

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-04-10 15:18 | Läst 3438 ggr. | Permalink

"Venedig är fantastiskt. Otrolig stämning, man blir fotogalen och vill fotografera allt, allt. Mycket turister, men när man strövar runt så kommer man plötsligt till lokala Konsumbutiken, så lite liv finns kvar. Men dyrt är det. Det finns ju en massa öar runt omkring som man kan beöka med båt-bussen också, där det nog är mer normalt liv. Vi var där i juni, när bara svenskar är lediga i europa. Skulle tro det är som bäst i maj före turisthorder och kanaler som jäser i värmen. Venedig var väl turistfälla redan på 1800-talet? Lord Byron simmade i kanalerna och blev sjuk, eller hur det nu var..."


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag var i Kroatien för fem år sedan, och då gjorde vi en dagstur över till Venedig. Jag önskade att vi stannat i Kroatien - visst är det lite kul att ha sett skiten, men det var som sagt dyrt, turistigt och inte såå himla spännande. Möjligt att det var bättre för 22 år sedan dock :)
Det är aldrig försent att se Venedig!
Var där 1972 och 2002 lika fantastiskt båda gångerna.
Det är bra klimat april-maj och oktober.
ta en koll http://www.fotosidan.se/member/portfolio/view.htm?ID=135750
Göran
Det var för sent redan då! Jag var i Venedig första gången för exakt 22 år sedan och det var dyrt, turistiskt och långa köer. Men på Harrys var vi ändå och drack Bellini. :-) Venedig besöks nog bäst typ en regnig dag i november. Men jag åker gärna dit igen, framför allt med en roligare kamera.
//Ewa
Svar från Benganbus 2012-04-10 18:36
Vi har också talat om en regnig dag i november, men jag undrar om det någonsin blir av...

Vårt bästa minne från Italien på senare tid de va en liten lägenhet i en mindre by.
Där man fick hänga tvätten utanför fönstret :)
och tidigt på morgonen gick man till det enda bageriet i byn och köpte bröd! :)
Den återupprepningen känns nog intressantare!
/B
Hmm. Jag fick en resa till Venedig av min sambo och vi var där för snart 10 år sedan. Det var fantastiskt. Det var mitten på augusti och vädret var på topp. Det var mycket turister efter de stora stråken men det fanns många gränder som var helt tomma på folk och man kunde höra livet i husen genom öppna fönster mot gatorna. Strax utanför ligger Lido och där kunde man svalka sig i havet och bättre på brännan om man så önskar. Vi handlade vår mat i lokala snabbköp och åt ute på någon liten bro eller på en trappa mot någon kanal. Sedan så hittade vi till några lokala restauranger också. Jag tror inte att det är värre nu och det gäller bara att undvika turistfällorna. Jag längtar tillbaka. Jag tog två av mina allra vackraste foton någonsin där med en fyramegapixelkamera med EVF! (Konica Minolta DiMage Z2).
Venedig är fantastiskt. Otrolig stämning, man blir fotogalen och vill fotografera allt, allt. Mycket turister, men när man strövar runt så kommer man plötsligt till lokala Konsumbutiken, så lite liv finns kvar. Men dyrt är det.
Det finns ju en massa öar runt omkring som man kan beöka med båt-bussen också, där det nog är mer normalt liv. Vi var där i juni, när bara svenskar är lediga i europa. Skulle tro det är som bäst i maj före turisthorder och kanaler som jäser i värmen.
Venedig var väl turistfälla redan på 1800-talet? Lord Byron simmade i kanalerna och blev sjuk, eller hur det nu var...
Svar från Benganbus 2012-04-11 06:51
Turistfällan har växt till oanade proportioner! ;)
"Murano glass is a famous product of the Venetian island of Murano. Located off the shore of Venice, Italy, Murano has been a commercial port as far back as the 7th century. By the 10th century, the city had become well known for its glassmakers, who created unique Murano glass. While Murano glassmakers have settled and operate elsewhere, some say authentic Murano glass is fabricated only in Murano."
(Wikipedia)

http://www.alibaba.com/countrysearch/CN/murano-glass.html

http://abcnews.go.com/WNT/story?id=130381&page=1
ylva_h 2012-04-11 16:29
Var där med min mamma 1972 (?) och vi försökte ta oss ut till Murano med Vaporetton (vattenbussen) men åkte fel och fick åka runt halva lagunen. Spännande var det i alla fall. Och en hel del turister. Borde nog skriva ett blogginlägg om det nu, scannade in bilderna för några månader sen. Det gick ganska fort, på Instamatic-tiden var man sparsam med filmen :-)