The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6636 // Hur går det att leva utan en riktig digitalkamera? ;)

Bild på en udda fotografisk pensel!  :)

Jag tycker det går bra, att leva utan en digitalkamera alltså! Nu vet nog en del att jag använder min iPhone till brådskande bilder, som bloggbilder typ, men till det konstnärliga, allvarliga fotandet då är det analogt som gäller! Just nu i alla fall! Det kommer även in andra fördelar med att fota analogt, man kan inte ta hur många bilder på allt man ser, för det finns en inbyggd regulator för det, filmpriset!  ;)

Jag använder även Lindemans autogena träning, där man kan styra puls och även konstlade behov! ;)  Att tex. styra oroliga känslor viljemässigt när bildtagarkänslan pockar på!  Jag stannar då upp, blundar, djupandar, och sänker med det pulsen och då brukar den här beroendekänslan att ständigt ta onödiga bilder klinga av! Jag känner även att jag kommer tillbaka till en tid då bilden kom till mig istället för som nu att jaga bilder! Bilden kan nu säga: "Se på mig, visst e jag fin och spännande, ta en bild på mig är du snäll!" ;)

Sedan e det litet annat inblandat i min analoga fotografi ocksp, specialpenslar! Jag har samlat på mig några spännande och udda penslar under åren, mest äldre Zeiss Sonnar 1,5:or! 
För en gång i världen trodde jag att centrum i fotografin va Leica! Men det är ofta så man startar med det som marknaden förevisar som bäst!
Men så blir man upplyst! Eller hur Peter?  :)
Och nu fotograferar jag som sagt med några mycket fina penslar i min konstnärliga fotografi! Och det konstnärliga penselverktyget är viktigt!

Annars inte så mycket nytt från centralorten Gnesta, annat än att kampen för att hindra fler stockholmare att flytta hit fortsätter! Många som jobbar i Stockholm, typ konstnärer, journalister, nyhetsfolk, kulturfolk tycker Gnesta ligger bra till! Dryga trettio minuters resa med Regionaltåg från Stockholms Central!
För Gnesta är lugnt, kulturellt, städat, och allt finns här, och det nära till natur, bra när man skall gå ut med hunden!
Kampen förs med vattenfrågan och avloppsvattenreningsfrågan, som ännu inte är lösta för mer byggande i kommunen!  :)
Gnesta är bra som det är! Så kampen fortsätter!

/Bengan

Inlagt 2024-05-17 07:51 | Läst 731 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det var en fin Sonnar 1,5 i rysk fattning - raritet.
Tantspegel i farten?
Nog är mobilen en digitalkamera?! Numera är väl mobilen den vanligaste kameran som troligen tar flest bilder.
Peter - 2024-05-17 09:57
håller med där och HCB hade säkert använt en mobil
Visst går det bra att leva utan en digitalkamera, men i dessa tider är det dyrt, omständigt och opraktiskt. Finns heller inte så många andra kameror att köpa om man inte redan har en (jag har sålt alla mina analoga kameror..!).

Jag tar inte så många fler bilder bara för att jag fotograferar digitalt. Har aldrig förstått fotografer som klagar på att batteriet "bara" klarar 400 exponeringar.

Vem f-n tar 400 bilder på en dag? Ja, möjligen sport- eller fågelfotografer. Men inte jag... Jättekul att komma hem och sortera hundratals ungefär lika bilder.

/Tomas
Sven Blomquist 2024-05-17 21:49
Håller med dig!
Frekeman 2024-05-18 00:23
Förra lördagen tog jag drygt 600 bilder när jag gatufotade i London en hel dag. Ingen serietagning. Bakom varje bild fanns en idé och mening. Ligger man i, är flitig och ser mycket så blir det under en hel dag mellan 500-700 bilder. Jag är inte ensam om att fota så heller.

Mvh
Fredrik