Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Kulturlandskap att glädjas åt

Ekar, gärdesgårdar, kreatur, hästar, blommor, humlor och fjärilar och en hel del fåglar. Bättre än så blir inte morgonen som startar i soluppgången. Jag åker ett par mil till ett favoritställe som har precis allt som skänker mig lycka och nån slags inre ro. När jag slår mig ned i slänten har backsipporna precis vaknat efter en lätt frostnatt. I en dunge en bit bort ses de båda ardennerhästarna som bidrar till att hålla markerna öppna. Det gör kreaturen på andra sidan kullen också. Solen när över trädtopparna och det gäller att passa på att fotograferna med ljuset är som bäst och innan all frosten på backsipporna hunnit smälta. Aprils värmebölja är ljuvlig, både tröja och jacka åker av och till kaffet blir det äggmacka. Jisses, vad gott livet stundtals kan vara. Efter tre timmar är jag nöjd, utan att överdriva så är dagen räddad. Vissa platser längtar man tillbaka till i samma ögonblick man lämnar dem. Det här stycket välvårdade kulturlandskapet hör definitivt till den kategorin.

Lantbrukaren inte att förglömma. Han besitter konsten att vårda landskapet och låtit småskaligheten frodas. Så erhöll han också, mycket, mycket välförtjänt, Hallands Botaniska Förenings Floravårdspris för ett par år sedan.

Allt för nu.

Klicka på bilderna för större storlek.

Inlagt 2020-04-23 19:38 | Läst 1381 ggr. | Permalink
Fantastisk plats.
Svar från Bengt Christensen 2020-04-24 21:31
Ja, hoppas att den fortsätter att vara det även sedan Henry S lämnar.
Vackra bilder, lätt att förstå lugnet där..
Hälsn!
Svar från Bengt Christensen 2020-04-24 21:32
En lisa för själen att strosa runt där.Tack för kommentaren.
Fina bilder, fint ställe verkar det vara och det förstår man ju när man läser din text :)
Svar från Bengt Christensen 2020-04-24 21:33
Tack för kommentaren.Ja, det är det verkligen. Växlar mellan den platsen och Åkulla bokskogar.
Förstår känslan, man kryper omkring med kameran och glömmer tiden. Att sedan få sätta sig med fikat och smälta upplevelserna. Kan inte bli bättre. Det närmaste eklandska jag har är i Gysinge. Men några backsippor finns inte där. Har faktiskt inte sett dom. Måste nog ner mot Uppsalatrakten för att hitta några. Fastnar mest för hästbilderna idag. Så fint ljus i dom tre första.
Sten
Svar från Bengt Christensen 2020-04-24 21:36
Tack för kommentaren. Hästarna är fina, ska dit igen med fokus enbart på dem. Ja ok då, det kan bli nån backsippebild till...
Vackert landskap och vackra bilder där ifrån!
Svar från Bengt Christensen 2020-04-24 21:36
Tusen tack snälla du.
Ojoj vackert å väldigt "hemma" miljö.
Svar från Bengt Christensen 2020-04-24 21:37
Tack för den fina kommentaren.