Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Mötet med mångsysslaren Bengt Sändh

Äntligen fick vi träffas på riktigt. För ca 10 år sedan kommenterade vi varandras bilder här på Fotosidan. Jag minns en fantastisk bild där Bengt fotograferat sin fru med deras stora hundar i sängen. Jag hade inte koll på vem Bengt var, förutom att han var en kul och lite provocerade fotograf. 

Jag visade min dåvarande chef en kul kommentar som Bengt skrivit på ett av mina foton. "Känner du Bengt Sändh?, sa hon och stirrade på mig. "Eh, han är en kul fotograf på Fotosidan" svarade jag och undrade hur hon kunde veta vem han var...

För några år sedan fick vi kontakt igen via Facebook. Vi har fortsatt kommentera varandras bilder och diskuterat foto. Genom att jag fotograferat många i visvärlden har vi flera gemensamma bekanta och vänner. 

Jag skrev mångsysslare i rubriken. För den som precis som jag tidigare inte vet vem Bengt är finns det massor på Internet. Lyssna på P1 inslaget som Bengt har på sin hemsida, där han beskrivs som en mångsysslare. "Men de glömde massor med saker", sa Bengt när jag fick lyssna på klippet under vår promenad. (Du hittar det längst ned på sidan)

http://www.bengtsandh.se/video/

Ett annat av mina favoritklipp är där han sjunger för Olof Palme:

https://youtu.be/k_Ud-E0v9uU

Jag åkte till Lunds visfestival 26-27 juli. Jag har varit på flera visfestivaler, men det var första gången i Lund trots att de firade 15-årsjubileum. Och anledningen till att Skelleftebon hamnade nere i Skåne är att jag kunde kombinera detta med ett besök hos min äldsta dotter i Landskrona. Dag 2 träffade jag Bengt.

Vi tog våra kameror och gick ut på en fotopromenad. Då jag mer är en porträttfotograf och gatufotograf blev det mest foton på Bengt. Och han var tålmodig...

Samma morgon som jag skulle åka till Lund lyckades jag slå sönder min kamera, som föll ut ur den lite för fullpackade väskan. Tack och lov hade jag kvar min äldre modell av samma kamera, så jag kunde fotografera:)

Lite gott till fotopromenaden...

Lite vila på puben....

Fotograferna:)

Snart dags att åka till visfestivalen....

Bengt med sin gitarr som han senare på kvällen planerade auktionera ut för att slippa ta med den tillbaka till Spanien på flyget. 

Lunds Visfestival 2017

"Arga leken" - Eller Bengt och Göran som pratar gamla minnen....

Elona och Bengt:)

Sist ut att spela andra festivalkvällen var Bengt...

"Vänta, jag ska bara le mot fotografen"

Många var intresserade av gitarren. Svante ropade in den till sin fru Pia:) 

"Vi vill ha den signerad"

Bengt: "Men då tappar den ju i värde" :)

En glad Pia med Bengt och sin gitarr:)

I brist på tändstickor....

Vi hann med lite foto på fredagen också. 

Bengt och fotograf Carina:) 

Dags för Bengt att åka vidare till nästa spelning och jag tog tåget till Sanna i Landskrona. Jag sa att jag skulle promenera till stationen, men Bengt och hans chaufför (förlåt, glömde namnet) sa att de ville skjutsa mig. Det blev lite trångt. Ja, inte för mig som satt fram utan för stackars Bengt som satt bak med min väska i knät. 

"Håll i hatten"...

Framme vid tågstationen....

Grabbarna susade vidare....

Tack Bengt för ett mycket trevligt möte. Vi hann prata om lite annat än foto också. Bengt har många intressanta historier att berätta från sitt liv och jag har sedan vi träffades hunnit läsa hans bok "Barnhemsungar". Han har skrivit flera böcker, men har historier för många fler.

Och vem vet, vi kanske träffas igen på någon visfestival eller så åker vi på fotoutflykt i Spanien....

Tack Maj Schwarz för den fina bilden du tog med min kamera. 

©Carina Hedlund

Inlagt 2017-08-10 18:40 | Läst 7355 ggr. | Permalink(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
2017-08-10 19:31   Bengt Sändh
Jo detta möte är det som jag kommer att minnas mest under min korta Sverigesejour. Vi hade det trevligt och personkemin satt som en pinne i en skit. Carina var en mycket angenäm bekantskap och en suverän fotograf. Men det visste jag ju tidigare. Vi hade kul och jag har bjudit ner henne på en fotosafari i Spanien där vi skall undvika turiststråken far att i stället resa omkring bland små byar i inlandet. Det ser jag fram emot.
Svar från Carina Hedlund   2017-08-13 10:20
Tack Bengt:) Det var jättetrevligt att äntligen få träffas i verkligheten. Det var ju tur för oss båda att det blev ett positivt möte och inte en besvikelse. "Som en pinne i en skit", den har jag aldrig hört förr.

Ja, vi får höras om när det kan vara läge med ett fotosafari. Kan inte ett ord spanska, kanske får lära mig några i alla fall. Jag kommer ju att vilja fotografera människor, men det kanske räcker med ett leende... (Och du kan ju många mer ord än mig på spanska.)
/Carina:)
Fina bilder på Bengt. Han verkar vara sig likt men äldre ☺ Saknar honom på fotosidan.
Roligt att få ta del av ert möte.
Svar från Carina Hedlund   2017-08-13 10:22
Tack Ingela:) Inte bara Bengt som inte är så aktiv här på Fotosidan längre. Förr var jag med i flera olika grupper, men nu läser jag mest nyheter och använder bloggen. Det var kul att träffa Bengt till slut i verkligheten:)
Jag minns när Bengt var som mest aktiv här på FS. Då var det riktigt roligt att surfa in här.
Och jag minns när han ännu tidigare spelades flitigt på radion, då var det också roligt att "surfa in" eller vad man nu gjorde på den tiden.

Nu blev det riktigt roligt igen, tack vare din blogg. Vilka härliga bilder du visar!

Tack för dem! /Thomas
Svar från Carina Hedlund   2017-08-13 10:25
Tack Thomas:) Kul att det är fler som minns honom. Tycker att det är kul att jag minns honom för hans bilder och kommentarer och inte för att han var "Bengt Sändh", som jag inte hade någon susning om vem det var. Kanske för att jag är så "ung":) Eller det är jag ju inte. Blir det något fotosafari i Spanien så dyker det upp fler bilder....
PMD   2017-08-15 15:14
Han är inte bara "Bengt Sändh".
Han är "Bengt Sändh, smed", som han presenterades i "Hvar fjortonde dag" på televisionen. :-)
Den här bilden av honom tog jag 2015 i Uppsala. Först visste jag inte vem det var men någon sa det och då tog jag den här bilden senare. Objektivet är Helios 44-2 på full öppning.

https://www.abc.se/home/geol/foton/F6180-02.jpg

/Gunnar
Svar från Carina Hedlund   2017-08-13 10:26
Fin bild på Bengt.
/Carina
Vilka kanonbilder på Bengt Sändh! Väldigt roligt att få se att han är 'still going'! Han är en person man gillar, men har liksom försvunnit ur mitt medvetande i alla fall.. Skulle nog ha kunnat befara att han inte levde längre.. så det här blev bilder man blir glad av!
Hälsn!
Svar från Carina Hedlund   2017-08-13 10:28
Tack Jan:) Ja, han är "still going". Mest fascinerad av alla hans historier och hans minne. Undrade hur allt kunde rymmas i hans hjärna: "Ja, det finns inte så mycket annat där". Själv har jag jättesvårt att komma ihåg namn, brukar skylla på "fullt på hårddisken". Kul att du gillar mina bilder, vi hade trevligt.
/Carina
Trevliga bilder samt text!

Daniel
Svar från Carina Hedlund   2017-08-13 10:29
Tack Daniel för att du tog dig tid att se bilderna och läsa. Som vanligt blev det kanske lite för många bilder, men jag valde faktiskt bort flera stycken:)
/Carina:)
Det känns att det var ett fint möte. Fina bilder också (som vanligt) och de är inte för många :-)
Svar från Carina Hedlund   2017-08-17 06:57
Tack Gunnar:) Ja, det var ett fint möte och trots att vi pratade mycket hann jag ta många bilder:)
2017-08-14 13:42   Hans Erik
Fina bilder. Inte alls för många. Synd att Bengt inte är aktiv på fotosidan längre. Det var kul att se hans bilder, bl.a. på sina "trubadurvänner" och läsa hans underhållande kommentarer.
Måste vara roligt att höra alla historier berättas direkt av källan.
Svar från Carina Hedlund   2017-08-17 06:59
Ja, han är en fantastisk berättare, och hann även läsa lite dikter för mig (utantill förstås:)....
Hej,
Det var ett härligt fint reportage i bild och värme, personlig.
Ha det bra
Bob
Fina bilder på en kollega till mig. Vi har jobbat mycket tillsammans. Bland annat med världens minsta LP, och dessutom mycket med redaktör Ulf Thoren. Bengt S. är en person som tycks bli bra på allt han tar för sig. Riktigt bra fotograf, pyrotekniker, smed, kompositör, vissångare, snustillverkare, poet, Dessutom kan han blåsa upp en groda hur lätt som helst från ett vikt papper..... Jag saknar honom också på fotosidan. Riktigt bra bilder!
Hälsa honom så gott med en jättekram!från basspelaren Bengt Hanson.
Ja du Bengt, en till här som saknar dig och dina oftast både allvarliga som lättsamma inlägg och fotona alltid intressanta. Tur att du hade med dig en fotograf som kan sin sak för du ser inte en dag äldre ut än 80 (hukar mig) ;-)

//R
Bengt är en cool snubbe! Kommer ihåg hans underfundiga texter i filmen "Badjävlar" och hans lite snuskiga visor :-).
Mysigt! Fina svartvita bilder! Hr Sändh är ju en kultfigur i Sverige vet la du Carina... Ha det gött!
Svar från Carina Hedlund   2017-08-16 23:04
Tack:) Ja, har mer koll nu än för 10 år sedan. Bakom bilden av Bengt som jag fått via media mm hittade jag vännen Bengt:)
Vilket härligt möte ! Och fina bilder !
Den på er tillsammans i spegeln var störtskön !
ing-marie
Svar från Carina Hedlund   2017-08-16 23:00
Tack Ing-Marie:) Ja, jag gillar också spegelbilden....
Fantastiska bilder av en fantastisk fotograf :)
Vilken härlig berättelse Carina :)
Svar från Carina Hedlund   2017-08-16 22:59
Tack snälla:) Hoppas bilderna visar att vi hade ett trevligt möte. Kul att Bengt gillar bilderna också:)
Smultris   2017-08-17 10:42
Ja visst syns det 😊