& funderingar

Gamla & nya Kåre

Många gånger har jag passerat Kåre som är  gjord i trä å tänkt att nu måste jag stanna och ta en bild. Man vet ju aldrig. Varje gång har det stannat vid just tanken....till den här togs i slutet på februari 20. En av dom sista innan jag läste nyheten att Kåre brunnit ner. Vaaa har Faluns landmärke brunnit..men det är ju inte kul med sånt aprilskämt. Klart han inte har jag fotade honom nyss. Någon skämtar stort.

Men det var sant inget aprilskämt. Den hade brunnit ner 1 april. Det var tomt och så förblev det länge..ett helt år. Sedan fick staden en ny Kåre i snygg rostig look och ny plats. 

Så här blev den upplyst å fin

Å tur är det väl att jag också har en bild på gamle Kåre som stått där sedan 1980.

Det finns ju historia att allt började med geten som hittade fyndigheterna falugruva.

Falugruvsamhälle är ju ett världsarv och väl värt ett besök. Både stad och område

Inlagt 2021-12-07 09:58 | Läst 760 ggr. | Permalink
Absolut värt ett besök. Vi var där i somras så jag är nyligen påläst om getabocken som bökade i jorden med hornen. Läcker kvällsbild vid vägen.
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2021-12-07 20:34
Minns det att ni var i Falun.
Tack så mycket
Har bara passerat Falun. Kan inte minnas Kåre. Men det ska jag komma ihåg nu tills nästa gång jag är där. Blev en fin kvällsbild.

MvH
Johnny
Svar från niniz 2021-12-08 12:31
Det får du göra å tackar så mycket
Tycker den nya i rostad järnplåt är fin, passar väl. Och så blir et svårare att elda upp den en gång till. Fö är jag född i Falun (-40) och bodde där tills jag var sju. Senare har jag bott där ett år också, hälsningar/ Björn
Svar från niniz 2021-12-08 17:58
Aha en falu mas :) kul mycket fint och trevlig sport stad eller iaf aktiva.
Kåre passar fint in på sin nya plats.
Mvh N