Mina rutor

& funderingar

Badoas i grå

Har slitit och jobbat med min lilla sjö sedan försommaren när två älgar trampade i och förstörde den och det blev gjyttjebad. Har spadat lagat och kört 3ton ny grus med först släp sedan skottkärra å spade. Burit och lagt både större å mindre sten. Hämtat och planterat växter. Tre gånger fått pumpa bort vattnet. Nu har det regnat å börjat fyllas på igen. Efterlängtad oas för mig och alla små djur och insekter. Fler olika sorter sländor, fjärilar besöker dagligen och även fåglar tex forsärla har jag sett. Räv och hare har setts

Nu har jag en åtelkamera igång så inget missas.

Mysfaktorn är hög

Växter har börjat växa både i och ovan vatten

För syre har jag två små pumpar på solceller

Bäcken som ger vatten snett från höger

Sten ministrand. Ska köra sand också men är inne i ett skov så det får vänta

Två sötvattensmusslor har flyttat in. Adam och Eva. De ska hjälpa till att rena vattnet i övrigt helt biologiska systemet.

Nu njuter jag 

En dubbelexponering min profil och skugga och så blev det ett 💚

Ser du?

Ha en fortsatt fin helg 

Postat 2022-07-30 19:44 | Läst 856 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

När det blir mycket är det svårt

Massor bilder i dator och på minneskorten. Man vill ha några i sin blogg och grovrensar. Det är många i olika genrer och nu till det svåra... Vilka ska man välja att ha med. Vad ska jag skriva om och hur.  Ska det gillas av andra eller mig eller både och? Vilka kan det vara av dom här. Många ska ju tycka så mycket gör si gör så men det bör ju vara lite jag. Sedan för den delen vill jag tycka om det jag visar hellre än vad andra tycker om sakens rätt eller fel ;) allt kan ändå inte passa alla. Jag fotar och skapar bilder utifrån min lust och kreativitet. Tittade tillbaka på mina första blogginlägg och ser glädje. Tänkte nog att här får man utbyte och lagom respons från likasinnade. Det blev inte riktigt så tror jag. Jag har blivit mer reserverad och vet inte vad jag ska skriva.  Glädjen  har mer bytts till osäkerhet över mitt varande här. 

Många gånger tänkt radera blogg men det finns ingen enkel knapp som tar bort inläggen på en gång. Så den är kvar. Sedan händer det att man får lite känsla och vill lägga ut nåt och blir glad att den finns.

Jag har kört lite fast eller snett.. det är inte likt mig....  öppet och fritt för tankar och annat är skönt, ett behagligt varande i nu. Det mesta brukar landa

Postat 2022-04-22 15:22 | Läst 939 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Färg i svartvitt

Jopp  men tycker dom gjorde sig bra så här även om det inte såg ut så :) så såg bilder ut precis så här fast i färg..vissa blev bättre än andra. Tyckte också att det var lite intressant att göra något för mig annorlunda presenterat.

Dessutom står det fel tänker inte göra om det nu. Har dock ändrat årsstämpeln. Bra!

Hoppade jag i ? eller... bara lite med ena stöveln

En isosaurus har vi väl sett..... iaf nu

Mysig bebodd fäbod. Blev snyggt

Ekorre tappade färg när hen såg påfyllda nötterna

Enda fågeln jag såg på den promenaden. Hoppades men inte så dålig utdelning nuförtiden

Men träden.....det är lugnt bara speglas  

Sol njaee det är månen

Personlig favorit 

Iskocka på 2 cm is

Jpg fotade och ändrade med hjälp av mobilen

Behövde ingen dator

Postat 2021-01-14 14:20 | Läst 1217 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera