& funderingar

Höst är min årstid

Tycker mycket om den. Skön frisk luft efter sommaren. Vistas gärna ute så mycket det går och bara är. Naturen förbereder vintervilan men visar sin vackra färgpalett innan. En bildkavalkad följer från tidigare veckor och sol tittat fram då och då

Något så enkelt som blad som vissnat är fint och kan sticka ut där dom befinner sig

Utsikten här är fin och man ser långt men också att det syns att det är lågberg 

Även mulna dimdagar är mysigt. Det eldas och fikas ute. 

Nu finns inga  löv kvar och det är kalt och blir ju snabbare mörkt. Det får en egen blogg

Inlagt 2022-10-24 10:32 | Läst 775 ggr. | Permalink
Vilken härlig miljö du visar! Väldigt vackra bilder som är avkopplande att titta på.

MvH
Johnny
Svar från niniz 2022-11-02 08:29
Väldigt fin höst i år så pass att jag inte behövt resa för att få färger
/N
Jag gillar dina bilder mycket - och din inställning till hösten.
Svar från niniz 2022-11-02 08:29
Tack ....gör mig glad att läsa
/N
Härliga höstbilder! Jag håller med dig till 100% vad du säger om hösten. Det känns som om man kan andas igen efter hettan. Men det här får man ju inte säga högt, man bli tok-förklarad så fort man säger nåt negativt om sommaren.
”En ylletörjsväder” är bäst!

Tommy S.
Svar från niniz 2022-11-02 08:33
Haha 👍
Sommar är fint också men passar mig mindre om jag inte får va ute där det fläktar som typ kustöar ;)
/N
Så vackert, fina bilder särskilt 2 och 5. Svårt att säga vad som är bäst, han hålla med om att färgerna är vackra på hösten men jag tycker det är svårt att fånga dem här nere i Skåne det är en utdragen process i flera månader så det blir aldrig riktigt det storslagna. Sedan är ju vädret ganska trist med dimma och mulet. Jag tror jag klassar dem, vår, sommar, höst, vinter. Våren har man ju all det goda framför sig. Vintern är ju oftast trist, det som livar upp lite är att man kan köra astrofoto på nättern och titta på skidor på helgerna
Svar från niniz 2022-11-02 08:38
Vet mina föräldrar brukar säga så utdragen mörk blöt tid med ibland såpavägar.
Kan bero lite på vart man bor. Här är vinter som oftas väldigt mäktig å fin. Även vår är fint men där är ju att jag istället inte mår lika fint. Den blir en trött tid.
Men alla årstider är vackra å behövliga
/N
Jag gillar verkligen din färgskala och dina bilder förstås! Men jag gillar absolut inte hösten...för mig får det vara sommar året runt!
Svar från niniz 2022-11-02 08:40
:) skönt att det finns olika årstider och vi får någon vi gillar extra
/N
Underbart vackert landskap och sköna bilder. Har inte riktigt klart för mig hur långt upp du bor, här finns fortfarande förvånansvärt mycket löv kvar på träden. Gillar näst sista bilden på ladan mycket! Hälsningar/ Björn
Svar från niniz 2022-11-02 08:58
Verkligen finns lite av det mesta berg dalar sjöar mm men det skiljer sig markant på bara nån mil när det gäller nederbörd ex snömängd. Det pratas mycket om det och landskapet lite känt redan på 1700tal med carl von Linné s framfart.
Tack Björn
/N
Mycket fin förstabild, löv är så fina nu, variationerna är oändliga. Sen grusväg, och grusvägar är något mer att färdas på, det ger så mycket mer med alla sinnen. Lågbergen ser ut som Dalarna ur min skånska synvinkel, som jag minns det.
Svar från niniz 2022-11-02 09:01
Gäller att se det vackra i det lilla runt sig. Precis 👍 bra
Tack
/N
Mysiga höstbilder och det ser fint ut hos er. Andra, tredje och femte bilden blir favoriter fast hela serien är mycket sevärd. Höst är nog inte riktigt min årstid och jag blir mest frustrerad över att dagarna snabbt blir så korta. Jag hinner inte ut så mycket som jag skulle vilja.
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2022-11-02 09:04
Tack Lena
Känner igen men jag tycker om att fotografera även i mörka tiden.
/N
Jättefina bilder här. Hösten är verkligen en fin årstid, det bevisar du tydligt här!
Svar från niniz 2022-11-02 09:09
Tack Öhrnen
Mysig skön luft
/N
När jag var i tonåren hade jag en äldre vän som sa att hennes favoritårstid var hösten, konstigt tyckte jag då, då var sommar en klar favorit.
Nu förstår jag henne, den klara luften och så alla färger då naturen förbereder sig för vila.
Så stämningsfullt och fint du visar just det i bild.
Svar från niniz 2022-11-02 09:11
Tack Maggan
Skönt det finns olika för var och en tjusningen med årstiderna
/N
Håller med dig om att hösten är en fantastisk årstid när det är kall klar luft och naturen sprakar av färger. Tyvärr är den höst själv för det mesta upplever på västkusten något helt annat. Långa tider av gråväder, blåst och regn. De där härliga höstdagarna med kall luft och lövträdsfyrverkerier är lätträknade och försvinnande få. Önskar många gånger att den hösten som din fina serie bilder visar någon gång skulle kunna infinna sig under en längre period. Då skulle kameran gå varm.

Hälsningar Jörgen
Svar från niniz 2022-11-02 09:17
Som den hallänning i mig känner jag igen det du skriver och jag tycker väldigt mycket om det också även om somrarna är de flesta minnen från.
Boken ex är en favorit alla årstider som fotoobjekt men tillfällen få
Tackar
Mvh N
Magiska höstbilder! Beundrar och njuter :-)
Hälsningar Halina
Svar från niniz 2022-11-02 09:18
Tackar :)
Mvh N