& funderingar

huset på hjul del 1

Som någon kanske märkt har jag varit lite frånvarande. Har varit på resa. Hade en bra plan och några stopp och ett mål :).

Det blev inte som tänkt alls. Jag var rent av frustrerad ett tag. Mycket känslor utvärdering förväntningar blev tom ledsen. Bilderna ..katastrof.

Mycket funderande och frågor. Varför väntade jag inte ut molnen eller gick dit för bättre komp...eller ställde mig så... eller kollade justeringar på kameror mm sedan vädret... Det rår man inte över men....hade tittat på flera långtidsprognoser. Googlat elplatser osv så det stog öppet året om. När man är framme stängt ändå. Lärdom nu ..ring alltid å dubbelkolla iaf i minus 20. Snabb planändring. Köp fler minneskort och alltid ha extra. 

Fåglar höll sig borta iaf de som planerats fota. 

Nu har det gått några dagar sedan jag kom hem. Saker har landat. Tittat igen på bilderna. Det är inte bra och dimma fukt å grått går inte rå över. Men insikten blev ändå HELA resan är ju upplevelsen och allt kring den är bra och i och med det får bilderna ett annat värde trots att det inte blev som planen å skit samma vilket väder :) det känns bättre. Resans mål blev väldigt vacker och fin och det är ju det viktigaste. 

Bilden ovan är fotad genom bilruta med mobilen.

Ska sortera och se vad jag känner för å dela med mig av

Inlagt 2021-03-29 13:21 | Läst 955 ggr. | Permalink
Det var för väl att det inte var den enda bilden på din resa :), inget fel på bilden dock, riktigt fin men det var ju tråkigt om det inte blev fler. Det är kanske så att ankungen förvandlas till en svan? Mina måsar blev ju skärfläckor när jag kom hem, kanske finns det gömda skatter?

Men din analys är inte så ovanlig, oftast får man väldigt bra idéer efteråt och hur man skulle gjort istället. Inte så sällan är det något som blir fel, man glömmer alltid någon inställning. Vid astro har jag gjort en checklista, det är ju tex att koppla bort autoISO, stänga av bildstabilisering mm, problemet är väl att man ofta inte läser checklistan för man tror man vet, iaf innan.

Jag har några fasta inställningar på kameran U1 för rörligt, U2 för stationärt etc. Detta är ju bra för man startar alltid med rätt inställningar, dock kommer problemet att inställningarna åtgår till default när man stänger av kameran, och det aktuella inställningarna försvinner alltså, inget är perfekt.

Hoppas ändå att du fick ut något av resan, dimma mm kan ju vara snyggt. Väntar på del 2
Svar från niniz 2021-03-29 15:21
A precis man ska inte tro man vet å kan särskilt inte med fler kameror som har olika ställen för inställningar....i skarpt läge hinns inga listor med :)
Jodå resan var toppen
Gillar bilden, den berättar mycket om allt det vackra däruppe.Och jag gillar din text lika mycket, du skriver öppet och rakt, också om sånt som inte gick så bra, eller som du tänkt dig. Det är nästan roligare att läsa än om alla som är så duktiga, hälsningar/ Björn
Svar från niniz 2021-03-30 12:32
Tack Björn
Man är ju mänsklig ;) det blev lite mycket att tänka på som även gick ut lite över fotandet...fast jag hade planerat noga ( trodde det)
Får se fram mot nästa trip om nästan ett år
Fin bild förmedlar både den vackra naturen och rörelse...
De år jag fotar mycket kanske jag får till 4-5 bilder, högst.... som jag är riktigt nöjd med. Resten; 10000-tals njaeee eller direkt skräp.
Svar från niniz 2021-03-30 12:36
Tack
Blir så trött på mig ibland :)
Hittills har det mest varit bakslag så trodde resa skulle lätta upp lite
Tänk så många gånger man suttit och tittat på bilder och undrat över varför man inte gjorde si eller så istället, eller varför inte både och när tillfälle gavs. Den frustrationen är du inte ensam om och dåligt väder har vi väl aldrig varit med om :-) Jag blir nyfiken på var du har varit och vad du gjort och ser fram emot att få dela upplevelsen med dej.
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2021-03-30 12:48
Tack......förstår nog min känslostorm tillfälligt även kan infinna sig hos andra av olika orsaker. ...skönt å skriva ur sig.
Det är inget speciellt så men för mig som sett fram mot det efter bakslag.
Idag känns det bättre :) tid å distans hinner saker å ting på plats
Lena Holm 2021-03-30 14:32
Kanske lite samma känsla som när man kör 140 mil och sitter 3 dagar i gömsle utan att få se den stora rovfågeln som man åkt dit för :-)
Hälsningar Lena
En fin och spännande bild!
Just när man reser lite tycker jag bilderna får vara lite hur som då man oftast berättar en historia. För då kan en dålig bild bli en bra bild som passa in i storyn. Men jag känner igen hur frusterande det kan vara ibland. Jag brukar se det som en del i utvecklingen som fotograf att tänka igenom efteråt hur man kunnat ta bilden på ett annorlunda sätt. Och precis som du säger så är det helheten och upplevelsen som räknas. Det är lätt att glömma när man har fullt fokus på att fota de där toppenbilderna :) Ser med spänning fram emot nästa del.

MvH
Johnny
Svar från niniz 2021-03-30 12:55
Tack johnny
Roligt att du ser fram emot lite bilder.
Hade ju egentligen tiden blir bara trött på mig ibland.... :)
Nu har den mesta frustrationen lagt sig
Jag måste säga att gillar den här bilden. Att den är tagen genom bilrutan i farten visar inte bara ett här och nu utan också ödslighet och längtan, symboliserat av den fjärran bergen i bakgrunden.

Att resa iväg och fotografera skapar också förväntningar. Ibland märker jag att förväntningarna är så överväldigande att man nästan får kramp. Man vill så mycket att det blir inget alls eller så tappar man koncepten helt och fotograferar mekaniskt utan känsla. Inget vidare, men samtidigt en lärdom. Ingen rolig, men blir det så. Jag har märkt att det bästa är att låta kameran vila då och göra något annat, vilket sannerligen inte är lätt på en resa. För samtidigt finns pressen att nu när jag ändå är här borde jag o s v.

Jag är ändå nyfiken på vad du fick för bilder på sin resa. Ibland ser man inte guldkornen förrän efter en tid.

Hälsningar Jörgen
Svar från niniz 2021-03-30 18:32
Precis så Jörgen..tack.
Blev nog så min vilja och de jag "sett" innan tog ut det faktiska där och då. Mina bilder finns ju skapade i huvudet innan jag är på plats :) sedan var allt omkring så vackert och mycket strul som tog känslan

Idag är en bättre dag