& funderingar

När det blir mycket är det svårt

Massor bilder i dator och på minneskorten. Man vill ha några i sin blogg och grovrensar. Det är många i olika genrer och nu till det svåra... Vilka ska man välja att ha med. Vad ska jag skriva om och hur.  Ska det gillas av andra eller mig eller både och? Vilka kan det vara av dom här. Många ska ju tycka så mycket gör si gör så men det bör ju vara lite jag. Sedan för den delen vill jag tycka om det jag visar hellre än vad andra tycker om sakens rätt eller fel ;) allt kan ändå inte passa alla. Jag fotar och skapar bilder utifrån min lust och kreativitet. Tittade tillbaka på mina första blogginlägg och ser glädje. Tänkte nog att här får man utbyte och lagom respons från likasinnade. Det blev inte riktigt så tror jag. Jag har blivit mer reserverad och vet inte vad jag ska skriva.  Glädjen  har mer bytts till osäkerhet över mitt varande här. 

Många gånger tänkt radera blogg men det finns ingen enkel knapp som tar bort inläggen på en gång. Så den är kvar. Sedan händer det att man får lite känsla och vill lägga ut nåt och blir glad att den finns.

Jag har kört lite fast eller snett.. det är inte likt mig....  öppet och fritt för tankar och annat är skönt, ett behagligt varande i nu. Det mesta brukar landa

Inlagt 2022-04-22 15:22 | Läst 959 ggr. | Permalink
Man ska inte känna det som ett tvång, då är det ju något fel. Lägg upp det du gillar och skriv det du vill lägga ut, om någon skulle gilla det så är det en bonus. Jag lägger ut det jag vill bevara och få till en historia bakom bilderna, som kanske hjälper om några år att få ihop någon röd tråd och inte bara massa bilder. Gör det för din egen skull. Vackert träd och ett lite hjärta på slutet
Svar från niniz 2022-04-22 18:39
Det gör jag inte utan mer tankar kring min plats här. Jag känner mer att det är svårt att ignorera andras tyckande om vad en blogg "ska innehålla". Hur den ska vara uppbyggd med text/bilder etc för att vara intressant och det hämmar mig

Tack Peter
Tror man ska undvika att göra 'bloggen' till något 'maniskt'.. med min definition på maniskt så menar jag då att känna ett dagligt 'tvång' att lägga ut en blogg varje dag, eller flera bloggar per dag.. Då blir det snart något maniskt över bloggen som gör det svårt att själv orka skriva bloggar till sist, och samtidigt tycka att det är roligt.. Ju fler bloggar man gör i tät följd, desto färre orkar läsa och skriva kommentarer! Bara de mest 'pliktskyldiga' orkar kommentera till sist..

Själv orkar jag inte läsa de bloggare som skriver nytt varje dag eller mer, med kanske bara en bild i dessutom, de får kommentarer från mig bara ibland, när det är en extra fin 'puffbild'.. Ta en paus från 'bloggen', jag gjorde det i 10 månader förra året.. jag kände mig bild och bloggtrött (andras bloggar) då, och var bara inne på bloggen 2 gånger på dessa 10 månader.. Det är därför jag tycker att det borde finnas ett 'max' antal bloggar per vecka man kan skriva, kanske 2-3 bloggar/vecka och inte mer, det skulle troligen ge mer redigeringstid/skrivtid som kanske kan ge 'bättre' bloggar, numera blir ju ofta 'nyligen skrivna' bloggar 'bort/utknuffade' inom ett dygn från 'förstasidan' på bloggen, där ryms 27 bloggar innan de hamnar på 'sida 2'.. När jag läser/tittar på 'bloggen' på Fotosidan så går jag sällan till sida 2.. det blir för mycket och jag börjar känna mig bildtrött igen.. Detta fenomen spiller även över på egna bilder kan jag känna.. men så är det för mig, andra känner annorlunda och fläskar på med hur mycket bilder och bloggar som helst, känns som nån slags 'mani' över detta! Och det finns ju inga begränsningar på bloggen, du kan skriva hur många bloggar som helst, med hur lite eller hur många bilder som helst.. som till slut ingen orkar ta del av, eller bara högst ytligt..!

Kanske tycker de som skriver 'dagliga bloggar' att dom har abonnerat en plats på 'förstasidan' med sin årliga medlemsavgift.. och har rätt att knuffa undan någon annans blogg.. dag efter dag.. eller?
Hälsn!
Svar från niniz 2022-04-22 18:28
Det här va lite intressant.
Det är nog ingen risk då jag sedan start bara gjort ca 200 blogginlägg.
Känner mer att jag inte hittat "min plats" så det känns bra. Den slags responsen.
Paus är behövligt
/N
Tittar gärna på dina bilder och läser lika gärna det du skriver. Min känsla har alltid variit att du är en av dom som inte konstrar till något utan berättar med bilder vad du ser/ gör. Ser dig väldigt gärna här i fortsättningen också :-) Många hälsningar/ Björn
Svar från niniz 2022-04-23 08:59
Vad skönt att din bild av min blogg och mig är så. Det är precis så okomplicerat.
Mvh N
Hej Nini.
Jag vill stödja Peters och Björns åsikt om bloggen här på FS.
Det finns goda råd om hur man skriver och bygger en intressant blogg om man googlar. Det finns alla fald på danska.
Men jag kan se att du också använder etiketten "Bilddagbok", som jag. Och då är vi inne på en av kärnfrågorna här på FS, där några/fler använder bloggen här som en elektronisk dagbok - bara ett inlägg om dagen! Idag har jag lagt upp 2 :-) Jag lägger upp en när jag har något att skriva om och oftast är det fotografierna som ger texten för mig, men det kan också vara tvärtom. Jag håller inte med Jan om att begränsa, varken när det gäller att sätta gränser för antalet bilder i ett inlägg eller för antalet inlägg per dag. Oavsett om man är på första eller andra sidan kan det finnas flera anledningar till. I skrivande stund har jag 1 inlägg före dom 2 idag och det säger bara att det inte har varit några andra som har lagt upp något. Det kan inte vara mitt fel
Följ bara dina egna instinkter och gå vidare. Bara för att du inte får kommentarer betyder det inte att dina bilder inte kommer att synas. Jag gillar dina väldigt kreativa bilder här, men som jag har skrivit om detta ämne tidigare: Jag tror inte att det är här man får de väldigt djupa och konstruktiva kommentarerna och analyserna. Det finns andra forum där detta händer.
Med många vänliga hälsningar från Erik/DK
PS: Ursäkta min långa kommentar och språkbruk.
Svar från niniz 2022-04-23 08:50
Hej
Behöver inte ursäkta någonting :)
Tycker bloggande här skiljer sig från andra ställen.
Jo grunderna i blogg med text/bild förstår jag sedan hur det fungerar är en annan ;) kanske är jag för spretig eller intresserad i för mycket olika.
Dagbok på nätet för mig är inte något som behöver användas "varje dag" utan mer när något händer/t som jag vill dela.
Mina blogginlägg finns här och delar utrymmet precis som andras okommenterat och ibland med kommentarer som uppskattas mycket av mig.
Vad har du för tips på forum?
Mvh N
Det är synd att du känner så, men jag förstår också. Vet inte om jag har några goda råd egentligen mer än att följa dina känslor vart de må leda dig och visa bilder när du vill och de bilder du själv känner för. Typ så... Snygga svartvita bilder är det här. Min favorit idag blir trädet på kullen. Enkel och fin komposition och det står där så stolt!
Hälsningar, Bjarne
Svar från niniz 2022-04-23 09:16
Tack det värmde och fick mig lite tbx. magkänslan är viktig. Jag uppskattar din kommentar.

Det finns en egen liten historia kring det trädet. Jag var egentligen ute å letade uggla när det här dök upp och ändrade hela den fotodagen.
Mvh N
Man måste släppa alla krav på vad andra tycker och tänker.
Visst är det väl kul med många kommentarer, men det viktiga är väl att man gillar det man gör. Jag har bara ett "krav" från mig själv och det är att jag skall lägga in minst en blogg i månaden, det har jag lyckats med sedan starten Juli 2011. Ibland blir det massor och vissa månader blir det bara en.
Jag är stundtals väldigt dålig på att både läsa och kommentera och det ger ju mindre kommentarer. Men det är ju upp till mig.
Det blir ju lite av en minnesbank med bloggen, jag går ofta tillbaka i mina bloggar för att kolla "när var det". Och som vanligt så blir reaktionen. " Åh, var det sååå längesedan" :-)
Så fortsätt så länge DU tycker det är roligt.
Ing-Marie
Svar från niniz 2022-04-23 10:06
Det har nog missförståtts lite känner inga krav att "göra blogg" utan mer det finns många som har åsikter/krav på vad som är rätt/fel med text/bild.
Kort....det cirkulerar trådar lite här och där. Det blir om jag tänker på det lite hämmande.
Läser och kommenterar så det handlar inte om gilla / få kommentarer.
Respons är givande
Jag gör sånt jag tycker om :) får se vart det landar
/N
Hej!
Visst finns det en och annan tyckare här i bloggspalten, som har åsikter om andras bloggar - men samtidigt bjuder ju faktiskt Fs bloggar på en rätt stor bredd; dagens fotoblogg, bloggar av tekniknördar (som man kan lära sej mycket av, även om jag själv inte tycker de är så roliga) naturbloggar med fåglar, fåglar, fåglar….en och annan gatufotoblogg eller bilder från diverse utflykter….m.m. Och bredden på layouten finns också….det är allt från enbart foton till inlägg med långa texter eller 25 bilder. Så….var inte osäker på ditt varande här!!! Blogga på!
(Dessutom behövs det mer foton och texter från kvinnliga ögon tycker jag, är det inte mycket herrar fn i bloggspalten?! 🙂)
Själv har jag kommit till slutsatsen att det mest är för min egen glädje och lust jag bloggar, och om någon vill läsa mina blogginlägg och dessutom kommentera så är det kul bonus.
Svar från niniz 2022-04-23 13:27
Absolut så ..vem ska ha den tron att få påverka någons blogg. Det måste få vara fritt så lusten blommar
🤗
Precis även om man inte delar intresset kan det vara trevligt med olika bloggar och respons givande
Mvh N
Vackert känslosamma bilder. Har inga perfekta råd att ge. Själv får jag varje år en vår och en höstdepression, det är årstiden. Så fort jag kommer på vad det är för fel på mig så går det över.
Svar från niniz 2022-04-23 17:28
Så kan det ju vara...brukar inte ha depp men varje vår är lite mer besvärlig än annan tid med allergi man sover sämre och blir trött. Då behövs inte mycket för att tappa sitt vanliga "jag"
Tack Stefan
Och jag hittade just din blogg! Äh, känn ingen press. Skriv när du vill, är det två veckor mellan inläggen, so what? Man har så mycket annat att göra i sitt liv. Men när tiden finns så..
Det ska bli kul att läsa vad du skriver om. Jag tänkte nog också att det skulle bli lite mer kommentarer och så, men det är ju trots allt en begränsad skara man skriver för.
Ska du vara med på den nya tävlingen? Hoppas det.

/ Tobias
Klart du ska köra på med det du gillar. Din blogg och dina bilder så du bestämmer.
De som inte gillar kan bläddra förbi. Har inte sett om det varit någon diskussion om vad man får lägga upp för jag har inte haft så mycket ork till vare sig bloggarna eller foto.
Jag tycker om att se olika slags bilder.
Här fastnade jag mest för din andra bild.
Känner igen mig i din beskrivning... Det med andras tyckande dödade nästan mitt fotointresse och det tog lång tid av grubblande och osäkerhet innan jag hittade tillbaka...
Klart att du ska blogga! Du skapar så fina blogginlägg med vackra bilder och härliga texter.
Jag i alla fall hittar mycket inspiration och mycket glädje här!
Som även nu, vackra lite vemodiga bilder som tilltalar...
Varmaste hälsningar från likatänkande...
Halina
Hej Nini! Mitt enda råd är att skriv och lägg ut de bilder du känner för. Lyssna på andras tyckande utifrån om det utvecklar och stärker dig annars kan du ignorera dem.
Fina personliga svartvita bilder! Hälsningar Mats