& funderingar

Sothönor...Arkivet

Som bloggen lyder natur djur och "lite" text. Kan vara personlig när jag vill men tror nog aldrig jag blir privat å visar människor om det inte är mig då. Det lämnas utanför blogg. Står på FS bloggen är främst för bilder men det kan tolkas. Jag tackar er som tycker om att läsa och framför allt kommenterar oavsett. Respons betyder mycket även om inte intressen delas. Vädret lämnar jag med och tog en sväng i arkivet. Första bilden lyssnade jag efter skäggmes utan resultat men fann dom roliga sothönorna.

Dyker efter middag och nedan lite kivande med plask stänk

Den till höger kom undan med nåt gott

Stilen springer å tar fart graciösa som en balettdansare ..not.

Det började mörkna eller solen iaf går ner bakom träden. Börjar bli svårt med slutartiderna. 

Så på håll sprattlade och plaskade dom iväg 

Det här är ett danskt företag som samlar vass och gör tak. Sett det här ett par år på samma ställe. Finns gott om vass så det är ju toppen. Snyggt på hus är det med

Inlagt 2022-04-09 17:37 | Läst 604 ggr. | Permalink
Det är kul att titta på sothönorna, särskilt kul är deras ungar, riktiga punkare. Intressant att de tar vass uppe i Sverige, måste ju vara ganska skrymmande att frakta, men det kanske är en riktigt bra vass?
Svar från niniz 2022-04-10 18:52
Det var en kul stund där i vassen
Tack
/N
Kul med alla Sothönorna, fast jag fastnar ändå mest för sista bilden. Det ser ut som små hyddor, jättekul!
Hälsningar, Bjarne
Svar från niniz 2022-04-10 18:53
Vad trevligt att du gillar den tyckte med det såg ut som små kojor
Mvh N
Revirkivande sothöns är alltid en glädje att se och höra, silhuettbilden med hönan som springer på vattnet gillar jag bäst! Och vassbuntarna ger en tidlös stämning, världen över.
Svar från niniz 2022-04-11 08:27
Håller med . ..tack
/N
Sothöns kan verkligen vara roliga att titta på och jag har sett dem slåss med fötterna så det stänkte åt alla håll. Jag tycker tredje bilden från slutet är en höjdare med sothönan som springer på vattnet och den perfekta speglingen. Det är ju så här man brukar se dem. Intressant med vassen. Visste inte att man samlade i Sverige.
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2022-04-11 08:30
Precis det blev en lång stund underhållning.
Läste att vassen runt östergötland slättsjöar är betydande och väldigt bra kvalité. Körs till skåne och Danmark till takbygge
Mvh N