& funderingar

Stenar är inte bara sten

När jag är ute så fastnar jag ofta där det finns stenar berg och klippor. Dels är det fint att se på olika formationer färger mönster osv men också intressant vad det är för bergart eller mineraler.

Här tex har jag hittat granat som består av fler mineral och kan ha olika nyans men den mörka röda är ju den finaste och används ofta till smycken

Så jag tog och plockade ut så gott jag kunde. Tvättade och rensa det jag ville använda. Det känns lite extra  när man använder något man gjort själv från grunden.

I en form av silver satte jag i de små stenarna sen klart att bäras runt halsen.

Går alltid med huvudet neråt och kikar man vet ju inte vad man hittar. Här finns en liten bärnsten som egentligen är miljoner år gammal kåda som brukar följa med i från vattnet vid stormar. 

Ovan är en rå sten med ametist och bergskristall kluster en kvarts som är finare ju mer genomskinlig den är. Har bara sparat den som den är.

Här hittade jag roliga stenar av vad jag tror bergsarterna fältspat och epidot tillsammans blir det en unakit. Går bra tumla slipa om man hittar små. Hela det här området tillhörde ett naturreservat så bara fota å njuta.

Flusspat går att hitta och vissa fluorit fluorenserar  med hjälp av uv lampa. Den här berlocken gjorde jag för nåt år sedan.

Nu senast på Getterön bland alla berg och klippor hittade jag den här lilla biten flinta som även såg ut som ett hjärta. Tyckte det var lite kul

Vissa foton i det här inlägget är inte klickbara för många fotas med mobil som en slags bildanteckning för mig ute.

Inlagt 2020-10-07 12:06 | Läst 774 ggr. | Permalink
Spännande, jag kan inte så mycket om sten. Bärnsten har man ju gått längs stränderna och letat efter många gånger, fast aldrig hittat något. Hjärtat var ju riktigt fint, ja kul när man kan göra något personligt
Svar från niniz 2020-10-07 13:04
Det kan vara kul ändå ibland.
Tackar
Oj! Fantastiskt vad du hittar och skapar av stenar.

Mvh Jörgen
Svar från niniz 2020-10-07 16:53
Tackar det blir personligt
Blir ju fina motiv kan jag se och finns ju i så många olika former och färger!
Svar från niniz 2020-10-07 16:54
Jo en del är fina som dom är, tack
Wow vilket hantverk! Otroligt fint och imponerande.

MvH
Johnny
Svar från niniz 2020-10-07 16:55
En del saker tar lite tid och några är fina utan fix
Tack så mycket
Bergskristallen blev ju en liten prydnad i sig själv..fint det där men ovetandes om det mesta..
Mvh/Gunte..
Svar från niniz 2020-10-07 18:51
Eller hur...tackar