Natur och djur & lite text

Svarthakedopping nytt X

Den här har jag inte sett ofta och när jag nu fick det hade jag lite tur också. Det var mulet och regn i luften till och från. Klockan var närmare kväll än eftermiddag. När jag gått med kikare och tänkte ge mig för dagen. Då skingrar sig molnen lite och solen kikar fram. Fick syn på en sothöna som plaskade irriterat mot någon annan fågel. Gick dit några hundra meter halv udde och ser svarthakedoppingen

Startplats. Ser kul ut när fåglar springer igång. Det var långt avstånd

Precis efter ett dyk simmar den lite vid kanten rätta sidan om sjön så jag även hann ta mig dit utan att de egentligen brydde sig så mycket

Ett par

Hade turen att få se ett lyckat dyk med napp i form av en liten fisk

Såhär otroligt lugnt fint och rofullt blev det den här kvällen. 

Igen kommer ena med en liten fisk

Vilken upplevelse jag fick. 

Trevlig helg !!

Inlagt 2021-05-07 15:01 | Läst 250 ggr. | Permalink
Grattis till X samt många fina bilder, det var ju också härligt ljus. Den med fisken blev ju riktigt fin. Det är en fågel som jag gärna skulle vilja ha, har du lite koll på dessa om de får ungar, ungarna är ju en sötchock
Svar från niniz 2021-05-08 08:59
Tack Peter.
Det blir lite svårt men skulle gärna följt dom. Var påväg från knutshöjdsmosse hem och stannade till där och tog kameran med ut.
Jo, det var en upplevelse du fisk....!
Svar från niniz 2021-05-08 09:02
Väldigt fint
Supersnygga bilder! Gillar extra mycket de tre sista, ljuvligt ljus i de.
Och den med fisken är ju kanon :-) Grattis!
Trevlig helg!
Svar från niniz 2021-05-08 09:03
Tack Halina
Blir glad att mina bilder uppskattas
Det blir också roligt att dela med sig
Wow,
det här var en upplevelse med extra allt! Sista bilden då man kan se doppingen med fisken säger ju allt. Den tredje bilden från slutet är också en höjdare. Vilken fin kväll du fick och det här är ju ett extra vackert sätt att få uppleva/fota en ny art.
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2021-05-08 09:06
Det var det ju verkligen, det stämde i helhet. Helt otroligt fint
Som fåglarna och jag en liten stund
Tack Lena
Fantastiskt vackra fåglar, snyggt!
Hälsningar, Bjarne
Svar från niniz 2021-05-08 09:07
Blev en fin stund med dom. Tack Bjarne
Grattis Nini till X:et, vad kul :) och till en jättefin serie bilder.
De sista bilderna i kvällsljuset med fågeln och landskapet blev otroligt bra måste jag säga.
Kul med fisken också, inte alltid man ser sånt :-)
Svar från niniz 2021-05-08 13:24
Tack joakim
En vacker kväll och fint på många sätt där ensam jag och fåglarna, fiskandet gick ju mer stillsamt till ganska lätt att följa, så otroligt söta.
Grattis till krysset och en rad mycket fina bilder på denna vackra lilla dopping. Minns fortfarande när jag såg min första svarthakedopping i tidigt 80-tal.

Hälsningar Jörgen
Svar från niniz 2021-05-08 13:17
Jag har ju sett den utan att se men nu med andra ögon och kamera :) Tack Jörgen
80 talet det lät ;) en veteran..jag är lite ny i det här med fåglar arter ute.
Hade nån stel uppfattning om att det nog inte va för mig. Natur och fåglar är en fin kombo med kamera men jag är nån slags allt möjligt "knäppare"
TheInvisibleJackal 2021-05-08 13:53
Jo, jag har hållit på ett tag. Jag blev riktigt biten efter en tur till Tåkern med Fältbiologerna hösten 1978. Sen har jag skådat i mer eller mindre aktivt i olika perioder. Började på nytt kan man nästa säga åren 2007-2008; när barnen blivit lite större, och var väldigt aktiv tills för två-tre år sedan då jag la ner skådandet för gott. Jag finner en större glädje att fotografera istället. Känner att det ger mig mer. Och visst, det fastnar en och annan fågel fortfarande på minneskortet, men jag jagar inte runt efter dem på samma vis längre.

Hälsningar Jörgen