Hur blir det nu då?

Mölledammarna och annat

Idag är det söndag!

Det håller på att mörkna ute. Vart tog våren/sommaren vägen? För någon vecka var det varmt och skönt ute, men den senaste veckan har nästan uppvisat höstväder, det snöade tom lite går.
MEN, i morse var det fint och vårvarmt, och då det var en tid sedan jag var ute med kameran, gjorde jag slag i saken och åkte till Mölledammarna - ett väldigt vackert ställe, med fin natur och fina promenadmöjligheter!

Inte en "käft" så långt ögat kunde nå - inte heller någon fågel (det brukar vara gott om dem annars...).

Strax efter mig kom det ett par, som ställde upp ett bord i närheten av sjökanten och det var som att trycka på en knapp - vips började änder och andra fåglar att visa sig.. Kanske har de lärt sig att det kan bjudas på något gott, vad vet jag?

Nåväl, jag startade min promenad, och promenadstigen löper runt sjön/dammen, och det är otroligt vackert. Det är dock ganska så kuperat, så kroppen får lite träning, oavsett om man vill, eller inte. Mölledammarna ligger i en sänka kan man säga, och ovanför är det blandat skog och åker. På åtminstone en av åkrarna odlas det raps och man blir nästan bländad, när den har slagit ut i blom.

Det blev en stor kontrast av att när jag tittade åt ena hållet så lös rapsfältet gult, men tittade jag åt andra hållet var det stora träd, som nästan sträckte ner sina grenar mot vattnet.

I Mölledammarna, finns det också ett par "vattenfall", eller vad det kan kallas.

Väl hemma igen, blev det lite trädgårdsarbete och sedan fortsatte jag med fotograferandet, tätt följd av vår "fyrbente" vän, som följer oss allt som oftast - det gäller ju att hålla koll på vad husse och matte har för sig - man kan ju gå miste om något viktigt, eller hur?

Och har man koll på husse och matte, kan man ju slappna av och passa på att tvätta sig och njuta av vädret!

/J

Postat 2019-05-05 21:45 | Läst 1357 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera