Börjar 2017 med några vinterbilder

Tänkte jag börjar 2017 med några vinterbilder som jag nyligen har tagit vid olika tillfällen runt om på västkusten (mest Göteborg och Uddevalla).

Börjar med en morgonbild vid Ellenösjön som jag tog några dagar efter julafton, hoppades egentligen på mer moln som skulle fylla upp himlen, men tycker att denna bild blev bra ändå med sina färger och rena karaktär.

Sedan en annan morgon tog jag denna bild vid Kåsjön, fick med lite moln i denna bild som jag tycker livar upp bilden. :-)

När jag i mellandagarna skulle åka till Torp köpcentrum såg jag och mamma en magisk himmel som jag ville fånga, dock försvann tyvärr mycket av mönstret och färgerna innan jag fick möjlighet att ta en bild. Men fick i alla fall denna färgglada solnedgång.

När jag efter nyår skulle hälsa på en kompis i Dramsvik utanför Uddevalla tog jag chansen till bl.a. denna nattbild. Tror det är gatubelysningen i Ljungskile som syns nere i vänstra kanten med gulaktig färg.

Sedan kom väderomslaget i början av Januari till västkusten, efter några kalla dagar med minusgrader så slog det om till plusgrader. Så en skön dimma kom in över landskapet, fångade denna dimma vid Härlanda tjärn med nedanstående bilder.
Tack vare de tidigare kalla dygnen så kunde jag gå försiktigt vid randen av sjön och ta bilder som annars minst kräver stövlar. Men nu kunde jag som sagt gå på snön/isen som var vid kanten och fånga några sjysta vinterbilder i dimma. :-)

Inlagt 2017-01-12 20:05 | Läst 2673 ggr. | Permalink
Solnedgångar upphör aldrig att locka. Föredrar själv ljuset när solen just gått ned och ljuset på himlen "mitt emot" solnedgången. Fin serie!/ Björn T
Svar från DynamicPhoto 2017-01-17 09:14
Tack Björn, håller med dig, när solen inte riktigt har orkat upp än eller precis när den har gått ner ger oftast de mest magiska bilderna. :-)
Att ta vinterbilder på västkusten är en utmaning. Jag bor lite närmare kusten. Inte tusan har jag sett någon vinter ännu. Snö och slask ja men ingen vinterstämning ännu.
Håller forfarande tummarna för att det kommer.
Annars har du fått ihop väldigt fina bilder.
Svar från DynamicPhoto 2017-01-17 09:12
Det blir tyvärr svårare och svårare, vi får ju mindre snö för varje år tyvärr. Kommer ihåg pappas bilder som tigs för ca 30år sedan, då fanns det snö i massor under längre perioder. Håller som du tummarna för att snön snart kommer och att det håller i någon vecka i alla fall.
Det är märkligt hur ett sådant utskällt motiv som soluppgång och nergång ändå är så omtyckt. Den första är riktigt trevlig men för övrigt gillar jag snöbilderna bäst.
Sten
Svar från DynamicPhoto 2017-01-17 09:11
Man gillar nog färgerna vid dessa tider. Men snö och dimma är också magiskt, speciellt om man har något som ger lite kontrast i bilen. :-)
RIktigt grymma bilder Andreas! Ångrar fortfarande att jag inte kom upp då du var vid Ellenösjön...Big Mistake, från min sida!
Svar från DynamicPhoto 2017-01-17 09:10
Tack Mikael, ibland fungerar det och ibland inte. Det var en fin morgon, även fast jag var där 45min för tidigt och halvsov i bilen innan det började hända något.
Fint få se denna sen kväll just innan jag skall säga god natt för att sova gott.
Att drömma mig bort med denna natur är inte fel.
Ha bra helg o utställning
hälsar
Gun-iNGER
Svar från DynamicPhoto 2019-05-09 13:19
Tack Gun-Inger, kul att du gillar bilderna. :-)

Hade gott /Andreas