Japan

Jobbade en vecka i Japan med leverantören och tog några dagar ledigt innan flyget skulle ta mig hem igen.
Eftersom jag inte hade så mycket tid för att fotografera på dagarna (mer än med mobilen), så blev det en del nattfoton från hotellfönstret och följande bild från Hotell Hopinn i Osaka blev en av mina favoriter. Släckte ner i rummet och drog för gardinerna så mycket som jag kunde för att undvika reflektioner i fönsterglaset och använde sedan ett litet bord, en papperskorg och kudde som stativ.

Tog även en bild på en färgglad "parasoll" i Kinosaki-onsen.

Såg där även följande lilla krabat:

Åkte också till Kyoto för att besöka en vän som jag bodde granne med när jag studerade i Sundsvall. Vi åkte bl.a. till Fushimi castle där jag tog följande bild, som jag senare har redigerat genom att lägga till ett lager med pappersstruktur för att få bilden mer "tecknad".

Inlagt 2013-11-17 20:31 | Läst 2967 ggr. | Permalink
STadsbilden är riktigt snygg! Hade du med systemkameran till Japan? Andra bilden är också riktigt skön medalla linjer och mönster. Den kan man kika på en stund och beundra!
Sista bilden blec lite asiatisk i sitt uttryck med pappersstrukturen. Hade den kanske blivit mer "autentisk" med lite blekare färger för att få en känsla av föråldrad papyrus eller vad dom nu använde, rispapper ?!
Ha det gott!
Svar från DynamicPhoto 2013-11-17 21:15
Stämmer bra, tog med mig D700an och 24-70, så tillsammans med min "bärbara dator" á mobile workstation vägde mitt handbagage strax över 7Kg. Moddade en ryggsäck så jag hade dator och kamera säkert i samma ryggsäck.
Precis vad jag också gillar med den bilden. :-) Tycker även att det blev ett sjyst ljus i den.
Sista bilden är egentligen en HDR bild, där jag lade över ett blandslager med "hårt ljus" för att det skulle bli lite mer effekt av strukturen av själva "väggpappret". Så strukturen är alltså från ett papper som de bygger vägar av när solen lyste igenom det.
Tycker själv att bilden blev lite bättre när jag skrev ut den, det är några som har kommit fram och känt på ytan och undrar vad jag har skrivit ut bilden på sorts papper. ;-)
Vackra bilder!
Svar från DynamicPhoto 2013-11-17 21:09
Tackar! :-)
Fina bilder! Tycker extra mycket om den sista, som jag tycker blev mycket lyckad med pappersstrukturen! Mvh Yvonne
Svar från DynamicPhoto 2013-11-18 16:51
Tackar, den blev också min favorit från denna resa. :-)
Noterar hur färgerna i parasollet även finns i trollsländan. Fina bilder, jag har lite svårt för HDR men här passade det bra. Ha d gott
Svar från DynamicPhoto 2013-11-18 16:54
Det hade jag inte tänkt/sett tidigare. Kul att du såg det med färgerna. :-)
Tycker oftast också att HDR kan kännas lite "för mycket", men ville prova lite själv med sådana bilder från denna resan.
Kul att du gillade dem.