Alla dessa Ögonblick.

Dag 18 - Minst 10.000 steg om dagen

För att vara riktigt hälsosam ska man gå minst 10.000 steg om dagen sägs det. Det lyckas jag oftast få till. Till hjälp har jag en sån där aktivitetsklocka, som räknar steg. Dessutom visar klockan hur många våningar med trappor man går i per dag. Det är ju motiverande! 

Jag går gärna en sväng med kameran och trappor - ja de tar jag gärna, speciellt när trapphuset jag travar i på dagarna, för att få mina steg, är så här fint.

Trappor utomhus på vintern är inte lika inbjudande. Om man säger så.

Nåväl, lunchpromenaden var ganska fin ändå. Den bleka januarisolen bröt fram för ett ögonblick. Kanske fick man ett spår av D-vitamin också? :)

Vilken som blir dagens bild har jag inte bestämt än!

Må så gott! Keep on walking. 

Inlagt 2018-01-18 20:03 | Läst 1414 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fina bilder, framförallt gillas trapphusen!, Men den sista har ett måleriskt skimmer! Med vänlig hälsning, LO
Svar från Evacent 2018-01-18 21:43
Tack för din kommentar Lars Olov! Det var ett märkligt skimmer vid lunchtid i Stockholm idag. Kanske ville staden visa sin bästa sida, när det var stadsbesök från Island och allt?

Hälsningar
Eva
Missade den där solglimten.. men så kan det ju vara ibland, det uppstår bara 'lokalt'.. Vackert när Riddarfjärden ligger så stilla! Har också en sån där klocka som mäter stegen, kommer oftast upp i 10 000 steg när jag tar en av mina standardpromenader, det är rätt kul att se efteråt när man kommer hem, ibland blir man överraskad! För en månad sen gick jag en längre tur, det kände jag ju också när jag gick och det blev 26 000 steg..
Hälsn!
Svar från Evacent 2018-01-19 16:20
Det var inte lång stund som solen visade sig. Den var lite blyg :)
Härligt att du också räknar steg, fotopromenaderna förenar nytta med nöje !
Fint! Särskilt vid bild 2 och alla former där stannade jag till. 👍
Svar från Evacent 2018-01-19 08:51
Tack Ragnar! Du anar inte hur många gånger jag själv stannar till i trapphusen för att upptäcka mer linjer och former. Det är en fröjd!

Hälsningar
Eva
Bilden på trappan får inget skönhetspris, men är den ändå inte mest representativ som dagens bild? Inomhusbilderna är vackra, men ser ut så hela året.
Svar från Evacent 2018-01-19 16:25
Så sant. Antingen utomhustrappan eller Riddarfjärdsbilden med den lite bleka och blyga solglimten :)
Hälsningar
Eva
Du har ett mäktigt trapphus på ditt jobb. Jag är inte så bra på Stockholmsbyggnader, var är det? Andra bilden är nästan lite spooky med bruset och mörkret. Jag gillar den.
Hälsningar Lena
Svar från Evacent 2018-01-19 16:23
Norra trapphuset finns i Stockholms stadshus. Det finns ett par trapphus till förutom tornet och alla är de speciella! Ingen är den andra lik. Så vackra!
Hälsningar
Eva
Undviker trappor i möjligaste mån pga onda knän men dom är intressanta på bild..
leder liksom någonstans..
Mv/Gunte..