Alla dessa Ögonblick.

#2 - 2018 Dubbelexponering och långa slutartider

Jag ska försöka fotografera mer under 2018. Inte BARA med mobilen. Så nu bär jag med mig min Fuji X100s under lunchpromenaden. Kul att leka med långa slutartider och lite dubbelexponeringar. Jag vill lära mig fota impressionistiskt . Som en van Gogh målning - typ.

Men. Det. Är. Jätte.Svårt!  Är det någon som försökt-och lyckats (direkt i kameran)? Tips och trix mottages tacksamt! 

Dubbelexponering som efterarbetats i Lightroom. 1/4sek vid f 8  . Var sjutton kom gubben till höger ifrån? Inte riktigt tillräckligt impressionistiskt. 

Nytt försök igen på kvällen.

Fotade dottern 1/4 sek vid f 2. Rörelseoskärpa. Det röda blurret och blå strecket är en cyklist som swisha förbi. Var i hela friden kom DEN gubben ifrån? 

1/4 sek vid f 2. Nu utan rörelseoskärpa. Japp, jag ska bli mormor vilken dag som helst. Det är nära nu. :-)

Inlagt 2018-01-09 22:23 | Läst 1882 ggr. | Permalink

"Den första bilden är riktigt läcker tycker jag. Det här är ruggigt svårt och jag tror att man måste experimentera mycket. i mitt försök att ta en bild om dagen under 2018 kommer jag nog att testa detta några gånger. Hälsningar Lena"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Läckert !
Den första bilden gillar jag mycket !
Kul att testa olika saker, plötsligt händer det, att det blir någon som blir bra :-)
ing-marie
Svar från Evacent 2018-01-10 08:15
Tack! Jo, man måste testa. Många. Gånger. Det blir en del i den kreativa processen. :-)
Fint med den lilla bulan som världens centrum mitt i sista bilden och grattis!
Svar från Evacent 2018-01-10 08:19
Tack! Jo, hon är efterlängtad - lillasyster. :-)
Hej Eva. Jag gillar den första och har även nyligen testat tekniken med min nya Fuji X100F. Jag hade helt glömt tekniken - min Nikon kunde göra detsamma, men jag fick inte mycket erfarenhet av det.
Du ska vara glad att du ska vara mormor - är det första gången?
Med vänliga hälsningar från morfar Erik / DK.
PS: Du menar "expressionism" när det gäller Van Gogh? Impressionisterna var människor som Claude Monet, Manet, Degas och min favorit Pierre-Auguste Renoir. Förlåt, men jag vill inte uppfattas som skollärare - har bara intresserad mig i Renoir och danska Skagens målare.
Svar från Evacent 2018-01-10 08:24
Tack Erik! Jag är toppenglad över det nya barnbarnet. Mitt första fick jag för snart två år sedan. Du kan se en bild av den lyckliga familjen i mitt första blogginlägg 2018. :-)
Expressionism / impressionism - jag vill nog försöka fota båda inriktningarna. Helst direkt i kameran. Med minimalt med efterarbete. Jag är själv Nikon-ist och har aldrig riktigt blivit kompis med min Fuji. Men det blir en av utmaningarna för 2018.
Må så gott! /Eva
Den första bilden är riktigt läcker tycker jag. Det här är ruggigt svårt och jag tror att man måste experimentera mycket. i mitt försök att ta en bild om dagen under 2018 kommer jag nog att testa detta några gånger.
Hälsningar Lena
Svar från Evacent 2018-01-10 08:28
Tack Lena! 2018 blir nog ett roligt år. Min utmaning ligger bl.a. ligger i att försöka fota så bilderna nästan blir som målningar. Jag vet, det är lååååångt kvar dit! Men kul, utmaning. :-)
Det är viktigt att pröva och testa!
Inte bara härma! ;)
/B
Svar från Evacent 2018-01-10 09:57
Jo, visst är det så! Men man kan lära sig något genom att se hur andra gör också. ;) Sen får man ju göra sin egen tolkning.

/Eva
Benganbus 2018-01-10 13:01
Det gäller att titta på rätt lärare! ;)
/B
Första bilden har du lyckats bra med och grattis till att bli mormor snart.
Svar från Evacent 2018-01-10 15:43
Tack Margareta!