Alla dessa Ögonblick.

Afrika i mitt hjärta

Fotografiska har nu en utställning med Afrikabilder av Nick Brandt. Om ni inte sett den redan GÖR DET! Fantastiska bilder! Fantastiskt ljus. Det sägs att bilderna är helt analoga, tagna med en mellanformatkamera av märket Pentax med ett tilt-shift objektiv.  Dessutom ska de inte ens ha varit i närheten av photoshop.  Wow! Jag är så imponerad!

Förra julen var jag i Sydafrika, Kruger Parken på safari. Helt fantastiskt att se så många djur. All the BIG FIVE, och några till... Allt detta fick man se från en skumpig jeep. Och när jag gick där på Fotografiska så fick jag en sån stark längtan tillbaka till Afrika. Skulle gärna vilja besöka Serengeti, Kenya. Eller varför inte Uganda och dess bergsgorillor? Värme, ljus och vilda djur. Ah! Skulle önska att man hade råd att vara ledig - länge - så man kunde sitta och vänta in BILDEN och tillfället. Precis som Nick Brandt. 

Nej, nu får jag sluta drömma och sätta fart. Hur mycket som helst att plocka med en lördag som denna. Städa, handla, betala räkningar...  Hmmm, vad är en bal på slottet... som de säger i en Disney film..

Lite egna bilder från Afrika. Lååååångt ifrån lika bra som Nicks. Men ändå.

Inlagt 2011-10-22 10:39 | Läst 2805 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag har inte sett Nicks bilder ännu.
Gillar dina bilder och blir lite avundsjuk.
Jag måste nog spara ihop till en afrikaresa.
Svar från Evacent 2011-10-22 11:04
Bengt! Du kommer inte bli besviken. Varken på Nick Brandts utställning, eller om du åker till Afrika! Rekommenderas varmt!
Må så gott.
Jag förstår precis den känsla du beskriver. Har själv varit i Afrika på safari en gång, och det var någonting alldeles speciellt, och skapade en längtan tillbaka redan innan jag hade hunnit hem igen. Det finns ju så många länder, så många nationalparker, så många djur... Dina bilder är suveräna, särskilt gillar jag zebrorna och bilden på flodhästarna!
Svar från Evacent 2011-10-23 16:43
Ja, Björn visst längtar man tillbaka till Afrika! Och det är precis som du säger, så många länder och parker, och så många djur. Men en sak är säker , jag ska dit fler gånger! Frågan är när?

/Eva
Jag håller med dig om Nick Brandts bilder. De är helt fantastiska. Dina bilder skäms inte för sig heller. Tvärtom de är riktigt bra. Giraffen och zebrorna är mina favoriter.

/Torbjörn
Svar från Evacent 2011-10-23 16:44
Tack för din kommentar Torbjörn! Jag bugar och bockar. :-)

Eva
Hej Eva! Dina bilder är väldigt fina, gillar särskilt Impalorna. Det är ju ofta gott om vilt på safaris, men rätt vinkel, pose och ljus är en annan sak. Var själv i kenya 2007 och glömmer det aldrig. / Vänlig hälsning, M:son
Svar från Evacent 2011-10-23 16:45
Hej Sven! Ja en Afrika resa glömmer man aldrig, och man får bara mersmak!

/Eva
Läckra bilder , å du forsätt dröm. Skit i städningnen, dammet finns kvar till en anna dag.:-))
Ska till Fotrografiska på onsdag. Din beskrivning ökar mina förväntningar.
Ha de' bäst//Kurre
Svar från Evacent 2011-10-23 16:46
Kurre, du kommer inte bli besviken! Måste se utställningen en gång till. Få se när jag får till det bara...
Må så gott!

Eva
Har bara sett Nicks bilder via internet i olika tappningar och är sannerligen en insperation till att utvecklas. Skulle jag bo i Sverige skulle jag åka och se dem tvärt! Afrika är en speciell kontinent men underbara människor och en helt fantastisk natur. Blir man tagen av det kan man inte sudda ut det utan det förföljer en livet ut. Här har du lagt ut riktigt fina bilder och i synnerhet zebrorna och impalorna. Gillar dessa skarpt! Fortsätt drömma om Afrika. Rekommenderar Tanzania skarpt om du vill fota djur och natur. Tanzania har allt och är ett säkert kort...

Ps. Hur länge håller utställningen på?
Svar från Evacent 2011-10-23 22:07
Hej Samuel! Nick Brandts utställning håller på till den 8 januari 2012. Om du råkar ha vägarna förbi, så rekommenderar jag den varmt! Fick en sån "hemlängtan" till Afrika när jag såg den.
Såg dina fina bilder från Tanzania. Vill så gärna åka dit och fota !

Må så gott.
Bästa fotohälsningar
Eva
Samuel Stenroos 2011-10-23 22:19
Tack för att du tog dig den tiden att se på mina bilder. Om du bestämmer dig för Tanzania så hör av dig så kan jag rekommendera och ge förslag...

Skall försöka hinna se utställningen!

Mvh Samuel