Alla dessa Ögonblick.

Flera år efter den stora branden i Tyresta.

Sitter och går igenom bilderna på hårddisken och får syn på denna från Tyresta Nationalpark. Skogen brann här 1999 och en frostig höstdag flera år senare tog jag en fotosväng hit och tog den här bilden.  Skogen kändes nästan lite kuslig. 

Det kommer ta väldigt lång tid innan skogen blir som den en gång var.

Hej så länge!

Inlagt 2019-02-14 21:55 | Läst 1645 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Brukade gå runt Stensjön där 'förr i tiden' innan branden, men även några gånger efter branden fast nu är det längesedan.. ska nog ta mig dit igen nån gång, för att se skillnaden.. det får ju växa fritt där efter branden. Med dagens mått mätt och i jämförelse med senaste årens bränder i Sverige så var det ändå en ganska liten brand.. Då hade man också ett flertal HKP 4, Vertolhelikoptrar som man rätt så kraftfullt kunde vattenbomba med, nu har vi inga såna helikoptrar sedan länge.. Själv hade jag sommarsemester när detta hände och slapp vara där och jobba..
Hälsn!
Svar från Evacent 2019-02-15 15:21
Ja Tyresta branden var "stor" 1999 men inte jämfört de stora skogsbränderna i somras! Det är skandal att vi inte har några vertolisar kvar i försvaret med tanke på vilken kapacitet de hade vid vattenbombningar. Jag hade också semester när det hände och vi kunde se lågorna ända utifrån skärgården!

Hälsar
Eva
Den här bilden känns definitivt lite kuslig. Är det så här det kommer att se ut i framtiden på allt fler platser?
Hälsningar Lena
Svar från Evacent 2019-02-16 18:23
Man är ju lite rädd att det är så det kommer se ut i de stora brandhärjade områdena!

Hälsar
Eva