Centergren Photography

Alla dessa Ögonblick.

Naturfoto med Enskede Fotoklubb Gålö en dag i juni

Sitter och bläddrar lite bland naturfoton och återupptäcker dessa. Bilder från Naturfotogruppen lilla utflykt till Gålö en skön kväll i juni. Vi skulle försöka fota vågor i rörelse, men det var inte så blåsigt alls och inga vågor att tala om. Men vi fick en skön trevlig kväll i alla fall. :-)

Å vad jag längtar till sommaren igen!

Postat 2011-11-15 23:11 | Läst 2917 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Rolleiflexen första filmrulle framkallad

Jag laddade en rulle Tmax 400 i min Rolleiflex och testade. Har ingen aning om vilken typ av film som lämpar sig bäst till vad. Lämnade in rullen för framkallning hos Crimson och fick digitala kopior ockå. Det var inte billigt, så min plan är att försöka lära mig framkalla själv (unrar om det är svårt) och sen köpa en scanner och skanna själv.

När jag ser bilderna kan jag konstatera att det är en ganska kontrastrik film. Eller så är det jag som inte exponerat rätt? Lite svårt när det inte finns någon inbyggd mätare i kameran.

Är det nån som vet något om vilken film som kan användas till vad? Jag är idel öra för tips. 

Grannen kom över och var tvungen att sitta still en stund. Svårt att ställa in skärpan, tycker jag.

De digitala kopiorna från Crimson hade vita prickar och dessutom en repa. Undrar om det är så på filmen eller om det bara är smuts vid deras skanning? Hmm Enbart ljus från fönster från vänster.

Utomhus i motljus. Hade önskat lite mer gråskala i enarna. Ska man ha annan typ av film för att få det tro?

Starkt motljus. Himlen rätt utrfätt, fast gråtonerna på personen i bilden kan urskiljas.

Åh, vad kul det ska bli att se hur filmrullen med Tmax 100 blir. 

Som sagt, om det är någon som vet vilken typ av film som rekommenderas till vad, hojta till. 

Postat 2011-10-30 01:24 | Läst 3856 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Min nya baby - Min Rolleiflex !

Har fått tillökning i familjen. En mellanformatare. En jättefin Rolleiflex från -54, en sån som pressfotograferna använde.  Har alltid varit fascinerad av gamla svart/vita bilder och varit förundrad hur, med förhållandevis enkla kameror få fram så utrycksfulla vackra bilder.

Min Rollei är som ett litet smycke! Vacker att se på, men jag har INGEN ANING om vad den kan åstakomma i bildväg. Vet inte ens hur den riktigt funkar. Men det kommer nog lösa sig. Learning by doing liksom. För jag har ingen instruktionsbok. Och så har jag ju fått hjälp av Patric Dahlen här på fotosidan. Han kan det mesta om Rolleis. :-)  Han tipsade mig om en länk så jag har just kollat youtube och nu vet jag åtminstone hur man laddar film i en sån apparat.  :)

Ni som använder gamla Rolleis - kom gärna med tips och tricks. Använder ni filter till era? Framkallar ni filmen själva? (gulp. Det kostar en bra slant ju!) Jag är idel öra!

Men visst är den väl gudomligt söt ändå?!! :D

Postat 2011-10-25 11:49 | Läst 3284 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Afrika i mitt hjärta

Fotografiska har nu en utställning med Afrikabilder av Nick Brandt. Om ni inte sett den redan GÖR DET! Fantastiska bilder! Fantastiskt ljus. Det sägs att bilderna är helt analoga, tagna med en mellanformatkamera av märket Pentax med ett tilt-shift objektiv.  Dessutom ska de inte ens ha varit i närheten av photoshop.  Wow! Jag är så imponerad!

Förra julen var jag i Sydafrika, Kruger Parken på safari. Helt fantastiskt att se så många djur. All the BIG FIVE, och några till... Allt detta fick man se från en skumpig jeep. Och när jag gick där på Fotografiska så fick jag en sån stark längtan tillbaka till Afrika. Skulle gärna vilja besöka Serengeti, Kenya. Eller varför inte Uganda och dess bergsgorillor? Värme, ljus och vilda djur. Ah! Skulle önska att man hade råd att vara ledig - länge - så man kunde sitta och vänta in BILDEN och tillfället. Precis som Nick Brandt. 

Nej, nu får jag sluta drömma och sätta fart. Hur mycket som helst att plocka med en lördag som denna. Städa, handla, betala räkningar...  Hmmm, vad är en bal på slottet... som de säger i en Disney film..

Lite egna bilder från Afrika. Lååååångt ifrån lika bra som Nicks. Men ändå.

Postat 2011-10-22 10:39 | Läst 2777 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Tillbakablick - Touch down - Hong Kong

Så sitter man då här när höstmörkret lägger sig som ett täcke över gamla Svedala, och längtar bort till varmare länder. Ett ypperligt tillfälle att börja sortera gamla bilder, alltså. 

Hela familjen skulle åka till Nya Zealand, med en mellanlandning i Hong Kong.  En lång resa, Stockholm - London-Hong Kong- Auckland. 

Här ett litet urval av bilder:

Heathrow. Lång väntan - 2 tim- på landningsbanan innan . Fick tillfälle att titta in hos piloterna. Sonen som är flygtekniker, pratade till sig ett besök i cockpit. :)

Klicka gärna på bilderna för att se dem större.

Efter 13 timmar var vi framme i Hong Kong.

Avgaser, jättehöga hus , människor över allt . Och inte förstår man vad folk säger. När de pratar Engelska alltså. Intressant dock att få uppleva allt myller. :)

Utsikt från vårt hotell.

Vi fick uppleva lite "julstämning" - Nu tändas tusen juleljus - a la Hong Kong.

Jodå, vänstertrafik var det.

Skön mix mellan gammalt och nytt. Doft av hav och rutten fisk.

Båtfolk. Vardagssysslor....Hänga tvätt.

Betong överallt.

Trots all betong, så fanns det lite gröna oaser. :) Fast det gröna fick trängas lite.

Turistfälla. Sovernirer på marknaden.

Tänk att strosa omkring på marknaden - som nygift (!) Verkar vara poppis. 

Hong Kong - missa inte utsikten från Viktoria Peak. .

Lite gatukonst.... att titta på. Fast alla är ju inte lika intresserade av det... :)

Jovisst, 5000 hong kong dollar i böter om man röker på denna plats. 

Denna goa Hong Kong pojke får avsluta bildkavalkaden för denna gång.

To be continued....

God natt!

Postat 2011-10-17 22:49 | Läst 1924 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 20 21