Alla dessa Ögonblick.

Industrilandskapet

Kan inte låta bli att fascineras av Industrilandskapet varje gång jag besöker Norrköping.... Så häftig miljö, som även gör sig mycket bra i svart/vitt. 

Hej så länge!

Inlagt 2018-08-25 15:21 | Läst 1625 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Snyggt, jag var där för en 5-10 år sedan och de hade ett väldigt fint färgspel i forsen, vet inte om det är igång varje kväll eller bara i vissa perioder
Svar från Evacent 2018-08-26 16:05
Tack så mycket Peter! Jag har själv aldrig sett färgspelet någon gång. Måst få se det någon gång.

Hälsar
Eva
Jag har sett många bilder därifrån men det här känns ändå som en ny vinkel. FInt fångat!
Hälsningar Lena
Svar från Evacent 2018-08-26 16:05
Tack så mycket Lena! Vad glad jag blir!

Hälsar
Eva
Hej Eva. Jeg har ikke selv været der, men jeg har set en del billeder her på FS. Altid i farver, men det her fra en anden vinkel og i en meget smuk s/v udgave.
Mvh. Fra Erik.
Svar från Evacent 2018-08-26 16:05
Tusen tack Erik!

Hälsar
Eva
Väldigt snyggt! 'LO' borde gilla denna.. :-)
Hälsn!
Svar från Evacent 2018-08-26 16:06
Tack Så mycket Jan!

Hälsar
Eva
Fint plåtat!

En för mig laddad miljö, jag var med i den stora omvandlingen som planförfattare. Här fanns en tilloppstub till ett tidigare kraftverk. Senare användes tuben till pappersmaskinerna. Då dom togs bort var tuben bara i vägen. Varken jag eller nån annan kom på nån användning för den men jag lyckades få intressenterna att låta bli att riva den. Sen kom idén med att göra gångväg genom att skära bort bitar av tuben och sätta in gallergolv. Design landskapsarkitekten Thorbjörn Andersson.

Färgspelet över vattenfallet är igång då och då, mest under mörkare årstid. Att det forsar vatten där är resultatet av förhandlingar mellan kommunen som ville se en del vatten och kraftbolaget som vill göra elström. Mängden varierar över året och dygnet enligt en vattendom som verkar tillämpas generöst, man ser alltid vatten.
Svar från Evacent 2018-08-26 16:09
Åh, tack så mycket Måns! Och tack för informationen! Jag måste säga att hela området är så fint bevarat. Så fiffigt att ta vara på tuben och göra om den till gångväg! Sådant gillar jag verkligen. Återanvändning och byggnadsvård när det är som bäst!

Hälsar
Eva
Nu blev jag inspirerad att ta tåget ner till norrköping nån gång i höst. Arbetets museum, konstmuseum och hela miljön. Tack för det!