Alla dessa Ögonblick.

Ingrid och tvättkulan

Bläddrar i bland mina skärgårdsbilder och finner denna. Ingrid. Född och uppvuxen på ön. Jag var där på en fika en januaridag 2012.

Hon har ingen modern tvättmaskin. Hon använder sin tvättkula. En sådan hade jag aldrig sett förut. Mattorna tvättar hon i sjön på sommaren, sa hon. Jag blev lite förtjust i tvättkulan och jag blev så glad när jag hittade en likadan på  Blocket!

Hej så länge!

Inlagt 2019-05-13 23:13 | Läst 2104 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
En fin dokumenterande bild. Berätta gärna mer om tvättkulan, fylls den med uppkokat vatten eller har man den över en eld?
Svar från Evacent 2019-05-14 11:25
Hej Peter,
Tack för din kommentar! Man ställer tvättkulan på vedspisen och värmer upp vattnet till tvätten på det viset. Sedan är det bara att veva runt och tvätten blir ren. :)

Hälsar
Eva
Spännande bild, nu förstår jag hur detta fungerade.. Ser ibland en sån här blank 'inre' kula hängande, t.ex. på nån kolonilott i närområdet, men förstår inte riktigt vad den delen kan användas till där..
Hälsn!
Svar från Evacent 2019-05-14 11:26
Tack Jan. Tvättkulan funkar förvånansvärt bra. Vi har en likadan i vår vedeldade bastu. :)

Hälsar
Eva
Mycket fin bild. Gillar dokumentär stuk :)
Här har vi en äldre dam som tvättar som hon alltid har gjort. Snyggt!
Svar från Evacent 2019-05-15 09:03
Tack för kommentar Joakim!

Hälsar
Eva
En tvättkula, något som jag aldrig hört talas om. Så då tvättar du också på detta vis nu eller? En mycket fin dokumentär bild och så kul att du hittade den och visade den i bloggen för oss.
Hälsningar Lena
PS. Grattis till FS masters placeringen.
Svar från Evacent 2019-05-15 09:14
Tack Lena! Och grattis själv till din fina placering till FS Masters! Hemma är det tvättmaskin som gäller men på landet har vi ingen el, där passar tvättkulan perfekt! :)

Hälsar
Eva
Kul, hade jag ingen aning om! Och fin bild som vanligt förstås!
Svar från Evacent 2019-05-15 09:14
Tusen Tack Lena!

Hälsar
Eva