Alla dessa Ögonblick.

Skoj för både stora och små.

För 6 veckor sedan fick jag en ny höftled. Det har varit svårt att fota när bägge händerna varit upptagna med kryckor liksom. Nu är jag så pass bra att kan jag gå med hjälp av en krycka korta stunder, så i helgen gjorde hela  familjen en utflykt till Södertälje och firade tre födelsedagar, (en 60-åring, en 34-åring och en liten två-åring)  genom att checka in på hotell, lite SPA och hotellfrukost samt gå på Tom Tits Experiment. Det var mycket uppskattat av både vuxna och barn! Fast jag kunde ju så klart inte delta aktivt i aktiviteterna. Men det var skoj att komma ut lite och se på och försöka fotografera med kameran i ena handen och kryckan i andra. Lite darrigt och högt ISO. Men var gör väl det?

Med VR glasögonen på fick man följa med och flyta omkring i blodomloppet, sa de som provade.

Ungarna fick göra sina egna  bad-bomber. 

Lite läskigt att gå igenom en rökridå.

Då var det roligare att springa på tid. :-)

Man kan även gå vilse i spegellabyrinten. Hoppsan, där kom kryckan med på ett hörn.

Spännande att göra rektangulära "såpbubblor" tyckte Lilleman.

Vattenlek är alltid kul. Vem minns skyltfönstren som såg ut så här förr? :-)

Barnen ville nästan inte gå ifrån vattenleken....

...för det fanns ju så mycket att upptäcka. 

De stora barnen gillade schackspelet, men Lillebror var inte lika förtjust i just den grenen.

Den bleka vintersolens strålar letade sig in på Tom Tits Experiment. De trötta föräldrarna passade på att njuta av det en stund. 

Lilltösen gjorde en "Marylin Monroe", stannade till en stund....

.... annars var det nog roligast att springa så fort man kunde.

Hotellfrukost. Norra Europas största gaffel i högerhanden och "påpetning" med vänsterhanden. Äggröra, några flingor, vita bönor, korv och banan - när barnet själv får välja! Lite nyponsoppa att dricka därtill. Frågor på det?

Helgen rundades av med besök i hotellets SPA. Kryckan och jag fick nöja oss med att titta på. 

Hej så länge!

Inlagt 2020-01-20 14:06 | Läst 2374 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Måste kännas skönt att ha kommit så långt efter den stora operationen. Har själv hoppat runt på två kryckor några gånger och minns när man äntligen fick gå på båda benen, även om en hand fortfarande var upptagen så var det skönt.
Härligt glada bilder och det verkar vara ett roligt ställe.
Gillar också tösens självvalda frukost.
Svar från Evacent 2020-01-20 16:22
Hej Margareta! Tack för din kommentar. Jo, det är en stor förändring från två till en krycka. Jag är väl lite otålig och tycker att läkningsprocessen går så fruktansvärt långsamt! Kul att du gillade bilderna! Må så gott!
Eva
Härligt avspända bilder! Och Tom Tits har jag hört talas om men ännu inte besökt. I Göteborg har vi varit många gånger på Universeum med barnbarn, det här verkar vara ungefär samma inriktning och vi har barnbarn i Stockholm också, tror inte dom varit där, kul! Roligt att höra att du börjar återhämtas dig från höftledsoperationen, många lyckönskningar till fortsatta framgångar! Hälsningar/ Björn
Svar från Evacent 2020-01-25 17:53
Tack för hälsningen Björn! Börjar så smått återhämta mig, men det är segt. Jag kan varmt rekommendera att du tar dina barnbarn till Tom Tits!

Hälsar
Eva
Fina bilder från Tom Tits! Min förra fru jobbade på Tom Tits för en massa år sedan så då fick jag och våra döttrar komma in gratis, gissa om vi var där ofta. Det är ett fantastiskt ställe som verkligen utmanar både barn och vuxna att göra egna upptäckter och lära sig nya saker.
Lycka till med den nya höften. Min fru fick en ny höftled i september förra året, och hon tyckte precis som du att läkningen gick alldeles för sakta. Men nu är det ett tag sedan hon slängde den sista kryckan och om hon ska gå en lite längre sträcka så går hon med stavar, de hjälper mer än man kan tro.
//Anders
Svar från Evacent 2020-01-25 17:56
Tack för bildkommentar och krya-hälsning! Jag kan tänka mig att ni var där ofta - ett kul ställe för både stora och små. Vilken lycka!

Hälsar
Eva
Ser ut att vara ett kul ställe för barnen, med både experiment och lek. Översta bilden på flickan med VR glasögon, är härlig!
Svar från Evacent 2020-01-25 17:55
Tack Johan! Tom Tits är skoj både för vuxna och barn! :-) Kul att du gillar bilden på tösen med VR glasögon.

Hälsar
Eva