Alla dessa Ögonblick.

Vernissage Inta Ruka

Jag for till Katrineholm efter jobbet en vanlig torsdag. Hamnade i bilkö i Södertälje och det tog mig 2 1/2 timme att komma dit. Men det var det värt. 

Jag hade en inbjudan till vernissage i min hand som jag fått av Anders Petersen vid hans workshop på fotografiska som jag deltog i för några dagar sedan. 

Utställningen var magnifik. Jag bara älskar hennes fantastiska bilder!  Fick en liten pratstund med henne och jag frågade vilka bilder hon tycker bäst om i hennes bok (som hon så snällt signerade).  Och vi bläddrade i boken och hon berättade bakgrundshistorien till de bilder hon tycker bäst om. Vilka fascinerade människoöden!

Hade med mig min Rolleiflex från 54. Hon berättade ivrigt att hennes var från 30-talet.  Hon använder alltid stativ.  Det har inte jag. Men känner att jag behöver. (Kan man få tag i ett sånt som passar en ROllei?)  Försökte ta en bild med den inne i konsthallen. Svårt med ljuset. Hon log och sa - visst är det svårt med skärpan vid dåligt ljus.

En fantastisk kväll ! Tack Inta för att du tog dig tid. Vilken fantastisk människa du är! 

Inlagt 2012-06-01 07:40 | Läst 2696 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Visst är bilderna i Intas bok fantastiskt fina och Maud Nycanders dokumentärfilm om Inta är också den fantastiskt fin. Det måste ha ha känts speciellt att få en pratstund med henne och dessutom få ta hennes porträtt ;). Det är för övrigt jättebra! Använde du Rolleiflexen här?

/Torbjörn
Svar från Evacent 2012-06-01 10:54
Ja bilderna i boken är helt underbara! Förresten träffade jag även Maud Nycander där på vernissagen. Också en mycket trevlig människa. Bilden ovan är tagen med min Nikon D700. Bilderna jag tog med Rolleiflexen är inte framkallade än... :-)
/ Eva