FridaLilyPhotography

Välkommen till min blogg! Här kommer jag med uppdateringar kring mina planeringar, min utrustning samt annan relevant information.

Sigma 24-105mm på Öland

Under vår korta semestertripp i år, bestämde jag och sambon att vi skulle se Ölands sydspets. Ingen av oss riktigt upplevt Öland mer än att jag varit på Ölands djurpark när jag var liten, så den här spontanresan blev given. Vi tog vårt pick och pack, pussade katterna och lämnade deras öde till vår kattvakt- och drog iväg. Vi siktade på Kalmar första natten och tog oss sedan över till Öland dagen efter. På väg ner så stannade jag bilen vid vägkanten- ett moln drog in över åkrarna. Jag hade kameran beredd, stannade bilen och fotade.

Jag har dock inte kunnat bestämma mig över vilken av dessa två bilder jag gillar mest, den första med vägen med i bild, eller den utan. Anledningen till varför jag valde att ha med en sträng asfalt var för att jag tyckte det gav en fin konstrast till naturen, samt att minnas hur jag snabbt stannade bilen vid vägkanten för att fånga ögonblicket. 

Här gick jag över vägen för att enbart fånga fältet.

Vägen var helt tom och den varma luften byttes mot kyligare luft.

Jag älskar hur färgerna förstärktes med dimmans hjälp.

Någon halvtimme senare började vi närma oss sydspetsen. Där fick vi hålla ögonen öppna för kor som passerade.

När vi kom fram till Långe Jan låg dimman ganska tät. Vi kunde höra ljudet av sälar ute i vattnet, men såg inga. Stämningen var fantastiskt lugn och stilla. 

Jag fick lite Bergmanvibbar. 

Postat 2020-07-28 10:27 | Läst 618 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera