Full Colour



– Fotografi, Design, Inspiration, Webb, Tidningar –

Partner och Art Director för Fotosidan och Fotosidan Magasin
samt frilansande Art director och fotograf.

Prylfest och några smådjur i studion

Inför Fotosidan Magasins specialnummer "Fotoprylar" har vi valt att dela in våra tester, pryltips och teknikskolor till fyra områden: Vilda djur, Landskap, Porträtt och Sportfoto. Till dessa avdelningar har vi precis avklarat en tvådagars studiofotografering med fotografen Luca Mara. Teamet har bestått av mig, i rollen som AD, vår noggranne och duktige praktikant – Jonatan Ingvarsson, samt Luca. Syftet har varit att göra en liggande ingångsbild över hela uppslaget till varje avdelning – i form av ett fullmatat stilleben med prylar relaterade till just den kategorin av foto. 

Jonatan har lagt ner stor möda i att koordinera och strukturera alla prylar och tillsammans har vi tagit fram inspirationsunderlag från andra liknande plåtningar. Efter avstämningar med redaktionen, däribland David Elmfeldt och Magnus Fröderberg så valde vi att göra plåtningen på en vit mjölkig plexiglasskiva, och med en studioljussättning som gav bakgrunden lite radiell toning men även ett fint detaljljus på olika delar av våra stilleben. Vi har även valt att krydda några av bilderna med inslag av ormvråk, orkidé och igelkott. Djuren har vi lånat av SVT:s rekvisita-arkiv i Frihamnen.

Ovan en tidig processbild på temat "Sport" under vägens gång. Notera armen som håller enbensstativet med Sony A77, den kommer försvinna efter lite retusch såklart. Vi har även plåtat varianter med annan exponering, utan blixt, där displayerna på prylarna är tända – allt för att ge lite extra liv till bilden.

Vi är mycket nöjda med resultatet och håller som bäst på att gifta ihop bilderna med layouten av tidningen. Resultatet kommer ut den 17 november, lagom till Fotomässan i Stockholm, där vi kommer sälja den till ett bra mässpris.

Postat 2011-10-06 21:17 | Läst 11426 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera