Fotografering hellre än bra

Getinghonung 498/Tre fotoönskningar för 2023

Högst upp på min lista är att fota en koralltaggsvamp. Det är landskapssvampen för Småland en mycket vacker, men väldigt sällsynt svamp. Jag har aldrig sett den. Men jag har via artportalen sett att den finns i mitt närområde.

Det andra är att fota en Svartfläckad rödrock. Den är också ovanlig men finns i min närhet. Den fotade jag förra sommaren men det blev halvbra. 

Min fotokompis har fotat en larv som hon hittade i en äppelblomma. Larven såg ut som äppelblomman. Jag har letat i många, många äppeblommor men adrig sett en sådan larv. Hittade en ljusgrön. Kommer att leta vidare i vår för att om möjligt få ett foto.

Inlagt 2023-01-02 09:09 | Läst 410 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det var ju detaljerade önskningar, jag tar det nog mer som det kommer när det gäller motiv. Men jag har en önskan och det vore att få en riktig närbildsmakro, hur jag ska lyckats med detta vet jag inte men något i 2:1 till 5:1 kanske. Problemet är att komma så nära och att kunna stacka bilder på ett levande objekt, men tidigt på morgonen när både motivet och jag är trötta skulle vara bäst. Fina bilder du lagt upp
Svar från ULLABERT 2023-01-04 19:36
Tror man mår bra av att ha önskningar (tror det är utmaningar man kallar det för nu för tiden) av olika slag. Där emellan kan man ta det som det kommer. Blir spännande att se din närbildsmakro här så småningom.
/Ulla
Gillar dina önskemål, jordnära. Det är bara att leta och upptäcka mycket under vägen. God fortsättning!
Svar från ULLABERT 2023-01-04 14:58
Det gäller att njuta av resan till målen.
God fortsättning./Ulla