Fotografering hellre än bra

Getinghonung 328/Vart ska du?

Jag var ute och cyklade med kamera och svampkorg. Vek in på en liten skogsväg. Jag trodde att det går nog att cykla runt på något sätt.  Men jag kom bara längre och längre in i skogen och svamp var det dåligt med. Sen såg att det stod en man längre bort. Tankarna flyger i huvudet, ska jag vända, fortsätta och låtsas som ingenting. Jag cyklar vidare, när jag ska passerar mannen känner jag att jag måste säga nåt. Försöker verka hurtig och säger "Hej". Han svarar surt och buttert "Vart ska du?" Jag vill egentlige svara "Det ska du skita i", men det gör jag naturligtvis inte. Utan svarar vänligt att jag letar svamp. Han fortsätter på samma sura sätt "Du kommer ingenstans här bara till vattnet och jag jagar grävling". I mitt huvud tänker jag "Jag vill se vattnet", men jag är väluppfostrad och ser nu att han har en tax utrustad med nåt på ryggen, antar att det är typ GPS. Så jag svarar med "att då får jag väl vända om", det verkade han nöjd med. Svampskörden blev skral. Och mötet trist. Får hoppas att det blev mer lyckat för mannen och taxen. Att de fick sin grävling, sen är det ju förstås inte kul för grävlingen. Finns alltid både vinnare och förlorare.

Inlagt 2019-09-11 13:18 | Läst 164 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevlig blogg, både bilder och text! Bättre lycka nästa svamptur! Hälsningar/ Björn T
Svar från ULLABERT   2019-09-12 15:55
Tack, det var en snäll kommentar.
/Ulla