Fotografering hellre än bra

Getinghonung 343/Jag blev inbjuden

Jag är ofta ut och promenerar. Många gånger samma runda. Man är ju vanemänniska. Jag går förbi ett hus med en trädgård, där jag ser att man lägger ner mer omsorg i trädgården än vanligt. Ofta är det en man ute och styr i trädgården, klipper, vattnar, pysslar. Jag har nog tänkt, om jg ska vara ärlig, att hans fru kört ut honom att göra det och det.

Eftersom jag ofta går förbi så hejar vi på varandra.

En dag när han står och klipper ner sina rabarber säger han "Ja nu är det slut med rabarberna" och jag svarar "ja tyvärr". 

Men så säger han jag har gula smultron och kom in så får du smaka. Jag blir förvånad men slängde mig över staket. De gula smultronen var goda. Han hade vanliga röd smultron också. Jag fick smaka. Jag fick en riktig rundtur i trädgården. Han tog upp mig på sin altan där pelargoner i olika färger stod frodiga i rader. (Fast då tänkte jag att in i huset går jag inte).  Han hade så många fina växter och han visade stolt upp det. Jag smakade på allt och fick kolla alla hans blommor. Men frugan såg jag inte till.

Han pratade om barn och barnbarn och sin trädgård. Sen förstod jag att han var ensam och att han var pratsugen. Jag råkade komma förbi i rätt ögonblick Jag fick en trevlig upplevelse i en fin trädgård och han fick prata och visa sin trädgård. Det blev win win för oss båda.

Inlagt 2018-07-20 09:13 | Läst 686 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevlig välskriven berättelse om tillvarons bättre sida. Väl illustrerat.
Svar från ULLABERT 2018-07-23 18:39
Tack.
/ulla
Så fint det är med möten med människor, lära känna nya och få dela en liten del av deras vardag.
Ett fint möte fick du här och mannen kanske hade sin enda pratstund den dagen,
Svar från ULLABERT 2018-07-23 18:40
Någon sa till mig att alla möten sker av någon orsak. Låter bra.
/Ulla