Fotografering hellre än bra

Getinghonung 432/Fågelfotograf

Nu har fågelrestaurangen haft öppet mer än en vecka. Stamgäster har jag fått, många talgoxar och blåmesar.  Jag fjäskar med fina nötter och kulinariska fröer, men inga fingäster dyker upp. Har dessutom tänkt att jag skulle få några fina foton. Lyssnade på en fågelfotograf som gav goda råd. Fokus i fågelns öga, ett blänk i fågelns öga är också bra. Dessutom ska man inte fota  när de äter eller är i maten. Lättare sagt än gjort. 

Det är i alla fall underhållande att titta på dem. Jag såg jag hade en ganska ruggig talgoxe, en sån stackare tänkte jag. Men en vän upplyste mig om att det var en svartmes. Så jag har mycket att lära, men säsongen är lång så jag tänker kämpa på.

Inlagt 2020-11-29 15:45 | Läst 298 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevliga bilder igen från matningen. Det är inte lätt med fotograferandet. Jag brukar också försöka få en ren och fin bakgrund som på den sista. Det är tur man får öva lite under vinterns gång.

MvH
Johnny
Svartmesen än en trevlig liten gäst som vi också brukar ha. Just nu har vi mest blåmesar och talgoxar men det brukar dyka upp ett och annat kul under vintern. Jag är ju oftast på jobbet på dagarna och hinner inte se, men sambon jobbar hemma och kan ju spana på lunchen eftersom matningen är utanför fönstret. Ge det lite tid så ska du se att du får några roliga gäster.
Hälsningar Lena
Svar från ULLABERT 2020-11-30 08:48
Tålamod är inte det lättaste, men spaningen är kul.
/Ulla
Svartmes är ingen som jag har haft besök av, trevligt..
Ett litet tips är om du sätter en pinne vid sidan om med en neutral bakgrund så kan dom landa där..
Mvh/Gunte..
Svar från ULLABERT 2020-11-30 08:46
Ska testa att sätta upp en pinne.
/Ulla
Vintern är lång, så det finns gott om tid för övning.
/Ulla