Fotografering hellre än bra

Getinghonung 453/Vad ska jag göra med alla pengarna?

Det är dags att besikta bilen, puust.  Beställa tid, tvätta bilen och ja just det kolla att min avtagbara dragkrok kan tas av. Men var är nyckeln som jag ska ha för att ta bort dragkroken. Konstigt den fanns inte där jag alltid har den. Letar och letar, och börjar om och letar på samma plats igen. Ingen nyckel. Reservnyckeln lyser också med sin frånvaro.

Måste ha tag i en ny nyckel. Ringer min verkstad. I min värld tror jag att uppger jag bara reg nr så kommer en ny nyckel på posten. Så fungerar det inte kan jag tala om. Jag måste åka till verkstaden och om jag har tur finns nyckel att få tag i där. Där ska finnas en nyckelknippa så man kan prova om det finns en nyckel som passar, det skulle då kosta ca 500 kr.  Annars måste jag byta dragkrok, ca 6 000 kr. 

Jag åkte till verkstaden, men där visste man inte vad jag pratade om. Men de är väldigt trevliga och serviceinriktade, så efter några telefonsamtal och en massa sökande dök en man upp med en nyckelknippa, många nycklar. Det här kan ta tid tänkte jag.

Vi gick ut till bilen och han tog fram en nyckel och böjde sig ner för att börja prova. Han reste sig nästan meddetsamma och sa "nyckeln sitter ju här". Pinsamt. Samtidigt såg jag min vinst 6000 kr, rakt ner i fickan.

Nu är bilen besiktad och rentvättad och nyckeln på sin plats.

Nu behöver jag bara fundera över vad jag ska hitta på med alla pengarna jag sparat.

Inlagt 2021-03-04 09:27 | Läst 499 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
:), kul historia och vad väl man känner till situationen. Hur ofta har det inte hänt att det man letar efter hittar man inte, så man köper nytt och några timmar senare eller dagar så kommer den fram. Hittade inte en av mina fjärrkontroller till kameran, den har varit borta i nästan ett år och letat efter den ibland. I förra veckan skulle jag beställa en annan pryl och då la jag med en ny kontroll. En dag efter att jag fick hem sakerna så skulle jag leta efter något annat och då hittade jag den gamla fjärrkontrollen, vad har man lärt sig av detta? Kanske att man inte ska leta efter det man söker utan efter något annat, då är chanserna som störst
Svar från ULLABERT 2021-03-05 08:55
Det är svårt att sluta leta, det liksom sätter sig på hjärnan.
/Ulla
Avtagbara dragkrokar är en styggelse! Jag har haft liknande problem....Unna dej något riktigt fint nu när du "tjänat" så mycket pengar.
Mvh Glenn
Svar från ULLABERT 2021-03-09 17:18
Känns bra att veta att man inte är ensam om ett problem.
/Ulla
Vad göra med "pengarna"?

Blommor till verkstan är mitt förslag. Eller en chokladkartong. Eller möjligen en slant "till kaffekassan".

(Avtagbara dragkrokar är en genial uppfinning för att ge verkstäderna nåt att göra.)
Svar från ULLABERT 2021-03-05 08:56
Bra idé, de är verkligen värda en uppskattning.
/Ulla
Känns bra att veta att man inte är ensam om ett problem.
/Ulla
Känner igen mig angående nyckeln till kroken. Har letat ett antal gånger men än så länge hittat den, peppar peppar.

Skönt att det löste sig för dig.
Svar från ULLABERT 2021-03-09 17:21
Som man säger, slutet gott, allt gott.
/Ulla