Fotografering hellre än bra

Getinghonung 514/Behind the horizon

Har varit på en fantastisk fotoutställning Behind the horizon av Erik Johansson. Han börjar med idén och planeringen, skjuter alla platser och material som behövs och slutligen sätter han ihop alla pusselbitar. Jag är mycket imponerad av alla hans ideer och av resultatet.

Fick betrakta varje bild länge, upptäckte hela tiden mer i bilderna. Förstår att han har fått inspiration av Sven Nordqvist.

Svårt att ta fram en favorit, men eftersom jag jobbat på kontor förstår jag bilden Office-Escape mer än väl.

Eriks arbetsplats, så många idéer.

Inlagt 2021-10-15 10:07 | Läst 594 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul reportage! Erik var ju aktiv här på Fotosidan i början. Bland annat lade han ut nästan färdiga bilder för granskning. Även jag hittade nån liten detalj att rätta till och känner mig sen som bollplank. Det var kul!
Svar från ULLABERT 2021-10-17 08:40
Det låter jätteroligt att få vara bollplank. Man kan undra varifrån han får sina idéer.
/Ulla
Jag har sett en utställning med honom på Fotografiska i Stockholm och är helt såld. Så otroligt läckra bilder och man kan titta länge på dem. Jag gillar sedan länge René Magritte och han har några tavlor som direkt får mej att tänka på Eriks verk (eller omvänt :-). Jag minns också när han var aktiv här på sidan.
Hälsningar Lena
Svar från ULLABERT 2021-10-17 08:34
Jag var tvungen att googla René Magritte för att kolla hans tavlor. Också fantastiskt. Men jag tycker nog att Erik Johansson är bättre, kanske för att jag gillar fotografier.
/Ulla