Fotografering hellre än bra

Getinghonung 539/Att ljuga

Har haft barnbarnen hos mig under påsklovet. Full rulle med besök i vattenpalats, grillning och massor av spel. Den ena som är sju år vill absolut inte förlora och fuskar mer än gärna. Jag vet inte inte riktigt hur jag ska hantera det. Vara stenhård och predika om att man inte ska fuska eller bara låta honom vinna. Så det blir lite av varje. En spelomgång lät jag honom fuska hur mycket som helst och han vann. Jag frågade honom efteråt, hur känns att vinna när du fuskat så mycket när du spelar? Han vände upp ett ansikte med ett stort leende och sa bra, hur naturligt som helst. Jag kände att visst får han fuska i spel när han blir så glad.

 

Inlagt 2022-04-28 08:10 | Läst 386 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det där är inte lätt!

Fuska i spel ----- Donald Trump är ju känd för att fuska i golf och blev ändå president för Amerikas Förenta Stater. Eller var det tack vare fuskandet? Helgar ändamålet medlen?

Själv försöker jag undvika att ljuga, men att nicka instämmande då den som lagat maten uppfordrande frågar "smakade det bra" räknas väl bara som en anpassning till ett socialt liv.
Svar från ULLABERT 2022-04-29 08:14
En vit lögn är kanske ok.
/Ulla
😊, fin historia. Hur ofta har man inte låtit barnen vinna när man spelat, det är ju lite fusk det också. Detta fisk i spel är nog ganska oskyldigt, i jämförelse med det fusk som förekommer i olympiska spelen
Svar från ULLABERT 2022-04-29 08:17
Mitt barnbarn kommer nog aldrig att delta i olympiska spel. Fusket kommer förhoppningsvis att som man säger "växa bort".
/Ulla
Knepigt detta..får väl bli lite av varje ;)
HaD/Gunte..
Svar från ULLABERT 2022-04-29 08:25
Man får ta det som det kommer.
/Ulla