Fotografering hellre än bra

Getinghonung 566/Granelunds allehanda i Sibbetorp

I veckan fick jag tips av grannen om ett trevligt fikaställe i närheten. Jag och en vän åkte dit igår. Det är ett släktgård som har blivit till ett gårdskafé med en enklare servering.

Ägarna Tom och Helene Walles tanke är att ”Alla ska få ta del av lugnet” och ge besökare möjlighet att ta del av gårdsidyllen.

En trappa upp finns ett galleri där Helene Walle säljer och ­visar upp sin konst. Det är främst gårds- och naturmotiv, med kossor, katter och ­fåglar. Helene använder bara sina fingrar när hon målar, så inga penslar behövs.

Idag var det ett reportage i tidningen om kafét. Tillfälligheter, först pratar grannen om det och sen är det ett reportage i i tidningen. Jag fick en trevlig fikastund med fina intryck och nybryggt kaffe och en god våffla.

 

Inlagt 2022-08-06 09:10 | Läst 194 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Gillar dessa små mysiga ställen, man hamnar oftast där av en slump när man har vägen förbi, men bjuder alltid på sin charm.

Otroligt fina tavlor, särskilt om de nu är målade med fingrarna. Fast jag undrar om hon inte använder en pensel till detaljerna, tex ögat på skäggmesarna.

Undrar om inte vi har eller har haft det mesta av de som de har på väggarna, en damejeanne för svagdricka, vi hade alltid en sådan varje jul. Lie och ett våffeljärn för vedspis mm
Jag beundrar dessa människor som satsar på vad jag tror en dröm som dom har. Ofta förenat med mycket arbete tror jag.
/Ulla