genom min kameralins

En konst(ig)fundering

Monet's målning som i februari såldes för 318 miljoner. Hur bra är den? Om jag tagit samma bild med samma utsnitt i ett vackert ljus. Hade jag vunnit fototävlingar med den då? Kompositionen, är den så märkvärdig? Tekniken och hantverket är säkert förstklassigt. Men sticker den ut på något sätt? Hur är det med kreativitet och konstnärligt uttryck? Vad är det som gör den värd 318 miljoner?
Bara några funderingar......

Monet har även gjort sig känd för sina näckrosortavlor.
Här är mitt bidrag till näckrostavla.
Hoppas ni förstår att detta inlägg är skrivet med glimten i ögat (men med ett litet stänk av allvar).

Inlagt 2019-08-13 15:25 | Läst 172 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jodå det blev en riktigt fin bild. Monetaktig kan man säga. Angående konstens värde: För hemskt länge sen, i tonåren hörde jag människor säga " så mycket är den tavlan värd" när de pekade på väggen. Då tog jag i mitt pojkrum några av de sparade sedlarna och nålade upp dem på väggen, då kunde alla se vad min konst på väggen var värd utan att jag behövde säga det själv.
Det är nog namnet som sålt den tavlan, den är ju inte direkt vacker, de övre fönstergluggarna ser ut att sitta fel. Däremot din bild var fin, riktigt fin
ztenlund   2019-08-13 17:00
pdahlen   2019-08-13 17:10
:), ok då, den kanske är värd dessa miljoner
Svar från Pirot   2019-08-14 12:26
Ja, det var ju det jag ville höra ;)
Tack för kommentaren!
Nja, om man kommer överens om att den här tavlan av Monet är värd xx miljoner pengar så är den det. det finns faktiskt väldigt få referenser till nån slags bildmässig kvalitet. Och skulle det visa sig att det finns det så är det ganska osannolikt att köparen själv besitter förmågan att avgöra det. Tyvärr.
Svar från Pirot   2019-08-14 12:30
Förstår ju det. Ett investeringsobjekt, helt enkelt.