Ingrid Lindebergs fotoblogg

Vardagliga betraktelser över fotograferandet, fotografier, att ställa ut och att göra fotoböcker.

Tillbaks till rötterna

Skolgård framför röd tegelbyggnad

Nytt år och nya erfarenheter väntar. För första gången ska mina foton från förorten möta människorna, barn- och ungdomskamrater, tidigare grannar och syskon till skolkompisar. Jag har tagit modet till mig och ska under januari månad visa min bildsvit "Där vi en gång var" på biblioteket i Alvik, en snabbspårvägshållplats från där jag växte upp.

Vissa av bilderna ställde jag ut på Fria fotografers filial, Planket, Galleri Movitz, Arbetets museum (Norrköping) och CFF 2019.  Men det är första gången jag får tillfälle att visa upp så många foton på en gång och att då få göra det på det som en gång var hemmaplan känns både kul och lite nervöst. Lite som mina föräldrar ofta sade, tänk på grannarna. Vad ska grannarna tycka? De få f d grannar som jag stött på förra året har varit mycket positiva. Stolta över att just vårt hörn av världen får strålkastarljuset på sig.

Jag är beredd på alla typer av reaktioner. Jag har inte ansträngt mig för att försköna eller förkonstliga bilderna. Bara tagit bilderna rakt av. I färg. Ibland blir det brutalt, ibland banalt. Men så finns där den skönlitterära texten och det som uppkommer hos betraktaren och läsaren i gapet mellan text och bild. Ska bli mycket intressant. Räknar med diskussioner. Kommer finnas på plats i biblioteket varje söndag kl. 13-15 för att träffa besökarna.

Plats: Alviks bibliotek, Gustavslundsvägen 26. T-bana: Alvik

Tid: 12 januari - 31 januari 2019

Vernissage: 12 januari kl.13-15

Program: 26 januari kl. 13-14

Postat 2020-01-05 15:47 | Läst 676 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera